Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Γράφει η Μυρτώ Σαμαρά - Οικονόμου: «Το διακύβευμα των ευρωεκλογών»

Γράφει η Μυρτώ Σαμαρά – Οικονόμου* Αν. Καθηγήτρια Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής . Στι...



Γράφει η Μυρτώ Σαμαρά – Οικονόμου*

Αν. Καθηγήτρια Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής .
Στις 9 Ιουνίου έχουμε ευρωεκλογές. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι παρόν και σε αυτή τη μάχη, υπερασπιζόμενο αξίες και αρχές όπως το κράτος δικαίου, η κοινωνική πρόνοια, η λογοδοσία των πολιτικών, η ανεξαρτησία των θεσμών και η συμπερίληψη της όποιας διαφορετικότητας, αξίες που ξεπερνούν τα εθνικά μας σύνορα.

Αυτό είναι το διακύβευμα της επικείμενης κάλπης, παρά την παραμόρφωση της πραγματικότητας από την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση μεθοδευμένα οδηγεί τη συζήτηση σε θέματα εσωτερικής κατανάλωσης, επενδύοντας στο φόβο μιας υποτιθέμενης αστάθειας εάν αποδυναμωθεί εκλογικά ενώ στην αξιωματική αντιπολίτευση ασχολούνται με το διαμέρισμα των περίπου 2εκ € του προέδρου τους και με τις περιοδείες του σε νησιά με κότερο.

Την ίδια στιγμή στη Θεσσαλία μετράμε πληγές. Η τραγωδία των Τεμπών είναι ακόμα νωπή, χωρίς φυσικά να έχουν διορθωθεί οι παθογένειες που καθιστούν ακόμα και σήμερα επισφαλή τη μεταφορά με τρένο. Από την άλλη, στον απόηχο της κακοκαιρίας Daniel, το όποιο καιρικό φαινόμενο βαφτίζεται επικίνδυνο, με το 112 να συστήνει την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων, σαν εκεί να εξαντλείται ο ρόλος του κράτους.

Λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας, έχω μάθει να μην αρκούμαι στο επιφαινόμενο και τις εύκολες απαντήσεις, ψάχνω πάντα τις βαθύτερες αιτίες γιατί μόνο έτσι υπάρχει η ελπίδα της ατομικής αλλαγής και ενός καλύτερου μέλλοντος.

Ως πολιτικός θέλω να συμμετέχω ενεργά στην αλλαγή σελίδας για την πατρίδα μας. Θέλω με διαφάνεια και λογοδοσία να συνδιαμορφώσουμε μια πολιτική ατζέντα υψηλών απαιτήσεων. Και με χρήσιμες πρωτοβουλίες η δήθεν μακρινή Ευρώπη να έρθει πιο κοντά στην Ελλάδα.

*Η Μυρτώ Σαμαρά-Οικονόμου είναι ψυχίατρος, Αν. Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου εισήλθε πρώτη μετά από Πανελλήνιες Εξετάσεις. Πραγματοποίησε το διδακτορικό της με υποτροφία στην Ιατρική Σχολή του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου με ιδιαίτερο αντικείμενο την Ψυχοφαρμακολογία στη θεραπεία της σχιζοφρένειας. Έχει εκπαιδευτεί στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία στη Βορειοελλαδική Ψυχαναλυτική Εταιρεία. Κατάγεται από τη Δράμα και την Αλιστράτη Σερρών. Είναι παντρεμένη με τον Στρατιωτικό Ιατρό-Καρδιολόγο Φώτιο Οικονόμου και έχει δύο παιδιά.

Στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 είναι υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.