Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

ΑΡΓΟΛΙΔΑ


Πολλές περιοχές στη χώρα μας ανέπτυξαν θαυμαστούς πολιτισμούς κατά περιόδους.

Με την Αργολίδα όμως συνέβη ίσως κάτι μοναδικό και ανεπανάληπτο.

Πρωταγωνιστεί από την Μυθολογία και για χιλιάδες χρόνια στην εξέλιξη του γένους των Ελλήνων και μάλιστα όχι σαν μια πόλη αλλά σαν τεράστιος χώρος,  που αν και δέχεται κατά καιρούς τις επιθέσεις της φύσης και των ανθρώπων, αντιστέκεται και δημιουργεί ξανά στο ίδιο μέρος ή λίγο πιο πέρα νέα ζωή και νέο πολιτισμό. 

Μια μικρή αναφορά χωρίς αξιολόγηση και χρονική περίοδο: Μυκήνες, Λέρνη, Αργος, Τίρυνθα, Πυραμίδα Ελληνικού, Αρχαία Πρόσυμνα, Δενδρά, Μιδέα, Αρχαία Ασίνη, Ναύπλιο, Ερμιόνη, Επίδαυρος, Ασκληπιείο.

Κάθε ένα από αυτά τα ονόματα περικλείει μια ξεχωριστή ιστορία και ένα πολιτισμό που ανάλογα με τις συνθήκες κράτησαν λιγότερο ή περισσότερο.

Όλα όμως έβαλαν την ανεξίτηλη  σφραγίδα τους και σφράγισαν την ιστορία και το μέλλον όχι μόνο της πατρίδας μας αλλά και της ανθρωπότητας.

Ένας τόπος που προσφέρει όλα σχεδόν τα είδη τουρισμού, όλο το χρόνο, έχει τις υποδομές και διαθέτει τεράστια εμπειρία στο τουριστικό προϊόν είναι σίγουρα η Αργολίδα.

Αυτό το μίγμα ιστορίας, πολιτισμού και φυσικής ομορφιάς έφερε τους πρώτους τουρίστες στις αρχές της δεκαετίας του 50 στο Ναύπλιο, την Επίδαυρο και τις Μυκήνες που πολλαπλασιάστηκαν με την έναρξη των Επιδαυρείων.

Τις δεκαετίες του 60 & 70 αναπτύχθηκαν το Τολό και η Ερμιονίδα. 

Η Ερμιονίδα, το ξεχωριστό κομμάτι της Αργολίδας, διατηρεί τη δική της φυσιογνωμία πλούσια σε ιστορία, φυσική ομορφιά και άρτια τουριστικήυποδομή.

Τα τεράστια  ξενοδοχεία με τις χιλιάδες κλίνες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας,  μαζί με τα αγροτικά προϊόντα και την αλιεία.

Αν και τα έργα γίνονται με το σταγονόμετρο στην περιοχή, οι άνθρωποι και η δύναμη του πανέμορφου τοπίου ξεπερνούν τις δυσκολίες και κάνουν την Ερμιονίδα ένα ιδανικό μέρος για μόνιμη κατοικία και τουρισμό.

Αυτό που εντυπωσιάζει εδώ είναι η καταπράσινη φύση και οι καταπληκτικές παραλίες που βρίσκονται παντού. 

Στην Ερμιονίδα εκτός από τα μεγάλα συγκροτήματα με τις εκατοντάδες κλίνες και τις ιδιαίτερες ανέσεις που προσφέρουν θα βρείτε πολλά μικρότερα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια παντού.

Εκτός από την Ερμιόνη και το Πόρτο-Χέλι μη ξεχάσετε να πάτε στην Κοιλάδα όπου θα εντυπωσιαστείτε από το στόλο των ψαράδικων και θα απολαύσετε φρέσκο ψάρι σε μεγάλη ποικιλία.

Το γραφικό Κρανίδι με τα στενά δρομάκια και τις ανηφόρες είναι το κέντρο της περιοχής με πλούσια πολιτιστική παράδοση.

Σήμερα η Αργολίδα  και λόγω της μικρής απόστασης από το κέντρο αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό για χιλιάδες επισκέπτες όλες τις εποχές.

Εκτός της πληθώρας επιλογών για διαμονή, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και οι απεριόριστες δυνατότητες διασκέδασης συμπληρώνουν τις επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους και τα όμορφα τοπία της περιοχής.

Οι κάτοικοι της Αργολίδας γνωρίζοντας τη σημασία του τουρισμού έχουν αναπτύξει υψηλού επιπέδου τουριστική συνείδηση που σκοπό έχει όχι μόνο την προσωρινή ικανοποίηση του επισκέπτη αλλά ο κάθε επισκέπτης να γίνει και διαφημιστής της περιοχής και αυτών που προσφέρει.

(Το φημισμένο Προσωπείο του Αγαμέμνονα, φωτογραφία από Xuan Che - Self-photographed (Flickr), 20 Δεκεμβρίου 2010, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=15165017)