Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Πάμε Αλλιώς: Για ακόμα μία φορά η Δημοτική Αρχή επιδεικνύει ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ

  Δυστυχώς η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου επί των ημερών της νέας Δημοτικής Αρχής δίνει δείγματα ενός παραπαίοντος οργάνου το οποίο λ...

 





Δυστυχώς η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου επί των ημερών της νέας Δημοτικής Αρχής δίνει δείγματα ενός παραπαίοντος οργάνου το οποίο λειτουργεί με μόνο σκοπό την υλοποίηση του μικροπολιτικού σχεδιασμού της.

Στη δια περιφοράς συνεδρίαση, μέσω τηλεφώνου, της 24ης Μαΐου 2024 ψηφίσθηκε ως κατεπείγον θέμα η "Ίδρυση και λειτουργία Λυκειακών Τάξεων του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αργολίδας".Το θέμα ορίσθηκε ως κατεπείγον λόγω των στενών χρονικών ορίων που υπάρχουν για τη δημιουργία των σχολικών τάξεων εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Στη θεματολογία που μας δόθηκε στις 23/5/2024 3.47μμ (εικ. 1) δεν αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ η ίδρυση των λυκειακών τμημάτων μακριά από τη φυσική τους έδρα στην Τ.Κ Προσύμνης, και η μεταφορά στην Τ.Κ Κουτσοποδίου.

Αντιθέτως, στην εισήγηση η οποία μας χορηγήθηκε στις 24/5/2024 1.08μμ (εικ. 2), σχεδόν ταυτόχρονα με την τηλεφωνική ψηφοφορία, αναφέρεται η πρόταση της κ. Γάτσιου για μεταφορά των Λυκειακών τάξεων του Καλλιτεχνικού σχολείου στην Τ.Κ Κουτσοποδίου.

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι ξεκάθαρα:

1) Γιατί εφόσον η απόφαση της Επιτροπής Παιδείας, με προεδρεύουσα την κ. Γάτσιου, έλαβε απόφαση 8-5-2024 (εικ. 3) και το θέμα ήταν κατεπέιγον δεν εντάχθηκε στη θεματολογία του Δημοτικού Συμβουλίου της 13/5/2024 (εικ. 4) που έγινε δια ζώσης;

2)Γιατί δεν μας χορηγήθηκε η εισήγηση μαζί με τη θεματολογία στις 23/5/2024 εφόσον η απόφαση είχε ληφθεί στις 8/5/2024 και μας χορηγήθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με τη ψηφοφορία στις 24/05/2024 1.08μμ;

3)Σε ένα σοβαρό ζήτημα τόσο για τους μαθητές που φοιτούν αλλά και για τους καθηγητές τους η Δημοτική Αρχή θεώρησε οτι δεν έπρεπε να διαβούλευτεί σε ενά Δημοτικό Συμβούλιο όπου θα είχαν κληθεί οι αρμόδιοι φορείς εκθέτοντας τα ζητήματα τους;

4) Συμβαδίζει η εισήγηση του σχολικού συμβουλίου και του συλλόγου γονέων με την εισήγηση της προεδρεύουσας κ. Γάτσιου;

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή δεν έχει ούτε το σθένος να πάρει μια απόφαση, η οποία έχει ξεκάθαρο μικροπολιτικό χαρακτήρα, και θέλει να κρυφτεί πίσω από τον μανδύα της σύγκλισης των απόψεων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ΥΦΑΡΠΑΖΟΝΤΑΣ την ψήφο.

Για ακόμα μία φορά η Δημοτική Αρχή επιδεικνύει ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ, αδυνατώντας να αντιληφθεί οτι με τέτοιου είδους συμπεριφορές μας αποδεικνύει όχι οτι απλά άλλαξαν τα ρούχα, αλλά φορέθηκε μια πολύ πιο επικίνδυνη ενδυμασία.

Προφανώς και θα ζητήσουμε την επαναφορά του θέματος προς συζήτηση, με πρόσκληση του συλλόγου γονέων του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου καθώς και των μελών του σχολικού συμβουλίου, ώστε να ακουστούν οι απόψεις και να γίνει μια πραγματική διαβούλευση και όχι μια εν κρυπτώ συνεδρίαση.