Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Στέφανος Κασσελάκης - Έφη Αχτσιόγλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

  Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου στην τελική αναμέτρηση για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ....

 


Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου στην τελική αναμέτρηση για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ .

Οι νέες εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή στις 24 Σεπτεμβρίου, όπου τα μέλη του κόμματος θα προσέλθουν εκ νέου στις κάλπες.


ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

Υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (2023) και μέλος Εκλογικής Επιτροπής.

Βιογραφικό υποψηφίου

Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας και επενδυτής στη ναυτιλία, έχοντας διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της πλοιοκτήτριας εταιρείας «SwiftBulk».

Υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (2023) και μέλος Εκλογικής Επιτροπής.

Μετανάστευσε στην Αμερική στα 14 του με πλήρη υποτροφία και μετά από μαθηματικές διακρίσεις. Φοίτησε στο πρόγραμμα Huntsman του University of Pennsylvania με υποτροφία Ανδρέα Δρακόπουλου, λαμβάνοντας πτυχία στα χρηματοοικονομικά και στις διεθνείς επιστήμες.

Ως φοιτητής, εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε Γερουσιαστή Joe Biden για τις Προεδρικές εκλογές του 2008 καθώς και στο think tank εξωτερικής πολιτικής ‘Center for Strategic and International Studies’.

Αποφοιτώντας το 2009, εργάστηκε στην Goldman Sachs, εν μέσω χρηματοπιστωτικής κρίσης. Το 2015 και σε ηλικία 26 ετών, ξεκίνησε την ανεξάρτητη επιχειρηματική του πορεία στον ευρύτερο ναυτιλιακό χώρο.

Μιλά άριστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά.


ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ

Διετέλεσε υπουργός Εργασίας από τον Νοέμβριο του 2016 μέχρι τον Ιούλιο του 2019. Το 2019 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το 2023 βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Βιογραφικό υποψηφίου

Το 2006 αποφοίτησε με άριστα από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ.

Απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις Πολιτικές Επιστήμες.

Εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Εργατικό Δίκαιο.

Το 2015 αναγορεύτηκε Διδάκτορας Νομικής με τιμητική διάκριση.

Διετέλεσε υπουργός Εργασίας 11/2016 – 7/2019.

Το 2019 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και το 2023 βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Έχει εργαστεί ως δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη και ως διαπιστευμένη κοινοβουλευτική βοηθός στο Ευρωκοινοβούλιο.

Υπήρξε επιστημονική συνεργάτιδα στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου και στον τομέα Αστικού και Εργατικού Δικαίου του ΑΠΘ.