Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ερωτήσεις - παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Άργους Μυκηνών

  Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Άργους - Μυκηνών: Σε πείσμα όσων αυτή τη στιγμή ασχολούνται με  φιέστες και ανούσιες αντιπαραθέσεις, μ...

 


Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Άργους - Μυκηνών:

Σε πείσμα όσων αυτή τη στιγμή ασχολούνται με  φιέστες και ανούσιες αντιπαραθέσεις, μακριά από τα πραγματικά προβλήματα για να κερδίσουν τις εντυπώσεις και τις ψήφους των δημοτών ,η Λαϊκή Συσπείρωση Άργους - Μυκηνών παλεύει για τα προβλήματα του λαού , χωρίς να βρίσκει "ευήκοον ους" στη δημοτική αρχή.

Είμαστε και θα είμαστε δίπλα στο δημότη , παλεύοντας αταλάντευτα και ανυποχώρητα για τα δικαιώματα των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων και των κάθε λογής παρατρεχάμενων.

Ερωτήσεις -παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Άργους Μυκηνών:

1. ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ – ΚΕΔΑΜ
ΥΠ ΟΨΙΝ: κου Σκούφη Παναγιώτη - Προέδρου Δ.Σ ΚΕΔΑΜ
2. κο Δήμαρχο Δήμου Άργους-Μυκηνών
3. Πρόεδρο και Δημοτικό Συμβούλιο
4. Αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου - Δ/νση Παιδικών Σταθμών Δήμου Άργους-Μυκηνών

 ΘΕΜΑ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΚΕΔΑΜ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΡΕΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Επειδή έχει προηγηθεί το έγγραφό μας στις 10/01/2023 απ’ το οποίο ακόμα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση για επιμέρους ερωτήματα που σας θέσαμε, παρακαλούμε όπως απαντήσετε στα παρακάτω:

Α. Τι ενέργειες έχουν γίνει για μεταφορά του Παιδικού – Βρεφονηπιακού Σταθμού Νέας Κίου στην αρμοδιότητα του Δήμου καθώς και για τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που εργάζονται σε αυτόν αλλά και στα ΚΔΑΠ του Δήμου;

Β. Τι ενέργειες έχουν γίνει για ίδρυση νέων Βρεφονηπιακών τμημάτων σε Δ.Ε του Δήμου Άργους Μυκηνών (π.χ Κιβέρι, Κουτσοπόδι, Νέα Κίος) καθώς υπάρχουν εργαζόμενες μητέρες που δεν έχουν βρει ακόμα θέση για τα παιδιά τους στους Βρεφικούς σταθμούς του Δήμου, αναγκάζονται να εξυπηρετούνται σε άλλους δήμους, σε Ιδιωτικούς σταθμούς και κάποιες έμειναν χωρίς θέση παρόλο που έχουν στα χέρια τους και το περίφημο Voucher!

Γ. Τα τμήματα των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών του Δήμου αλλά και της Νέας Κίου καλύπτονται από τον αναγκαίο αριθμό παιδαγωγών και βρεφοκόμων σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία; Τι ενέργειες έχουν γίνει για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σταθμών;
Έχουν όλα τα τμήματα τους υπεύθυνους και τους βοηθούς τους; (τμήμα Βρεφικού 2 παιδαγωγοί + 1 βοηθός και έως 12 βρέφη, τμήμα Παιδικού Σταθμού 1 παιδαγωγός + 1 βοηθός και έως 25 παιδιά)

Δ. Τι μέτρα έχετε πάρει ώστε φέτος να μην αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι της ΚΕΔΑΜ στις δομές «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΔΑΠ, Παιδικός και Βρεφονηπιακός Σταθμός Νέας Κίου καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας τους (4 μήνες ήταν η περσινή καθυστέρηση κατά τη λήξη του έτους λόγω μη ρευστότητας της επιχείρησης της ΚΕΔΑΜ!)

Οι 3 δομές του Δήμου μας «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΔΑΠ και Παιδικός - Βρεφονηπιακός Σταθμός Νέας Κίου που ανήκουν στην ΚΕΔΑΜ και λειτουργούν με προγράμματα ΕΣΠΑ, προσφέρουν υπηρεσίες απαραίτητες για τις λαϊκές οικογένειες και η προσφορά τους είναι πολύ σημαντική για τους δημότες καθώς εξυπηρετούν βρέφη, παιδιά και ηλικιωμένους αλλά και άλλα άτομα που έχουν ανάγκες. Όμως ο χαρακτήρας των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, μέσω των οποίων χρηματοδοτούνται, είναι διαρκώς με ημερομηνία λήξης και με αβέβαιη χρηματοδότηση.

Αυτού του είδους οι πολιτικές, εξαιτίας των οποίων διαμορφώνεται αυτή η κατάσταση είναι ενταγμένες στις κατευθύνσεις της ΕΕ για αποσπασματικές "παροχές" και μέτρα. Είναι πολιτική επιλογή διαχρονικά των κυβερνήσεων και της ΕΕ να φύγει το κράτος από την υποχρέωση χρηματοδότησης τέτοιων δομών. Πάνω σε αυτό το έδαφος έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση διαρκούς ομηρίας των εργαζομένων μέσω αυτών των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, που καλύπτουν όμως τις λεγόμενες πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Επίσης όλα τα χρόνια συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν και σοβαρά προβλήματα στη στελέχωσή τους. Μάλιστα έχει χρειαστεί να προσφέρουν οι εργαζόμενοι τις υπηρεσίες τους απλήρωτοι για μήνες ολόκληρους.

Διεκδικούμε:

- Μονιμοποίηση των εργαζομένων, όλων των κοινωνικών δομών του Δήμου Άργους – Μυκηνών και πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων.

- Αύξηση των δομών και διεύρυνσή τους, ίδρυση νέων, να λειτουργούν ως δημόσιες δομές για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών με κρατική χρηματοδότηση χωρίς τον φόβο και την αβεβαιότητα της καθυστέρησης ή της λήξης του προγράμματος.

ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ με την παράταξη
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΡΓΟΥΣ - ΜΥΚΗΝΩΝ