Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο στο Ναύπλιο - Κάλεσμα φορέων και σωματείων

  Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Αργολίδας: Τιμάμε τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου! Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην εμ...

 

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Αργολίδας:

Τιμάμε τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου!

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους!

Να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα – Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας τιμά τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973, που αποτέλεσε κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλης του ελληνικού λαού. Η απριλιανή επταετής, στρατιωτική δικτατορία αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια ακόμη προσπάθεια της αστικής τάξης να θωρακίσει την εξουσία της κατά του λαού. Αποτίνουμε φόρο τιμής σε όλους όσους διώχτηκαν,  εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν στα μπουντρούμια της ΕΑΤ – ΕΣΑ, σε όλους όσοι συνέβαλλαν με κάθε τρόπο στην πάλη του λαού ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα των Συνταγματαρχών.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθούν στις 17 Νοέμβρη στην Πλατεία Δημαρχείου στο Ναύπλιο στις 18:30 το απόγευμα.

Ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά, ο εορτασμός του ηρωικού ξεσηκωμού συμπίπτει με τη σφαγή στην Παλαιστίνη από το Ισραήλ και τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς συμμάχους του, με την εμπλοκή και της ελληνικής κυβέρνησης.Οι φετινές εκδηλώσεις μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν βήμα καταδίκης της επιθετικότητας και των εγκλημάτων της κατοχής του Ισραήλ, που λαμβάνουν πλέον διαστάσεις γενοκτονίας.  Να εκφραστεί δυνατά και μαχητικά η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού και της νεολαίας στον Παλαιστινιακό λαό.

Πενήντα χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής που τον καταδικάζει στη φτώχεια, στην ακρίβεια, που υψώνει ακόμη μεγαλύτερους φραγμούς στην πρόσβαση των λαϊκών οικογενειών στην παιδεία, στην υγεία, στην πρόνοια , στον πολιτισμό και στην κοινωνική ασφάλιση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα αστικά κόμματα τρέμουν την οργανωμένη λαϊκή πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και στην εμπλοκή της χώρας στους αμερικανονατοϊκούς πολεμικούς σχεδιασμούς. Εντείνουν την καταστολή απέναντι στο λαϊκό κίνημα προκειμένου να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου. Καταδικάζουμε κατηγορηματικά τις απαράδεκτες διώξεις σε νέους στρατευμένους, επειδή εξέφρασαν τις φιλειρηνικές τους απόψεις ενάντια στην σφαγή του κράτους – δολοφόνου στη Γάζα. Καταδικάζουμε τις προσβλητικές δηλώσεις και τις απειλές ενάντια σε εκπαιδευτικούς που παίρνουν θέση υπέρ του Παλαιστινιακού λαού.

Είναι φανερό ότι ο πανικός τους δεν μπορεί να κρυφτεί! Γίνεται ξεκάθαρο ότι τους τρομάζουν οι μαζικότατες λαϊκές εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης όλων των τελευταίων εβδομάδων, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο, το γεγονός ότι η νεολαία, οι μαθητές διαδηλώνουν, συζητούν στις σχολικές τάξεις, παίρνουν πολύμορφες πρωτοβουλίες έκφρασης της δικής τους φωνής, με σίγουρο γνώμονα το δίκιο του Παλαιστινιακού λαού, που αγωνίζεται για να έχει πατρίδα, αλλά κυριολεκτικά δεινοπαθεί με τη γενοκτονία του από το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Γυρνάμε την πλάτη στο σιωπητήριο που η κυβέρνηση, τα ΜΜΕ και τα επιτελεία τους επιχειρούν να επιβάλλουν! Δεν θα δεχτούμε να γίνουν κανονικότητα οι εικόνες από τα βομβαρδισμένα νοσοκομεία και σχολεία της Παλαιστίνης, από τις εκατόμβες νεκρών, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες παιδιά!

Οι ΗΠΑ το ΝΑΤΟ και η ΕΕ έχει αποδειχθεί διαχρονικά ότι αποτελούν εργαλεία του κεφαλαίου κατά των λαών. Στην πολυετή, αιματοβαμμένη ιστορία τους ευθύνονται για μια σειρά από πραξικοπήματα, πολέμους, επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο. Οι ισχυρισμοί ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ αποτελούν δήθεν παράγοντες «ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας», είναι αβάσιμοι, ανιστόρητοι. Ο λαός μας γνωρίζει καλά ότι αυτοί είναι που φέρουν εγκληματικές ευθύνες για την αμερικανοκίνητη Χούντα στην Ελλάδα, το πραξικόπημα και την εισβολή στην Κύπρο, που ρίχνουν νερό στο μύλο της τουρκικής επιθετικότητας, που προωθούν διχοτομική λύση στο Κυπριακό, που στρώνουν το έδαφος για επώδυνους συμβιβασμούς σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, για τη συνοχή της Νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ και με το βλέμμα στραμμένο στη συνεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο υπό ευρωατλαντική εποπτεία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντισμού φέρουν μεγάλες ευθύνες γιατί εμπλέκουν ολοένα βαθύτερα τη χώρα μας στους αμερικανονατοϊκούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αναλαμβάνοντας επικίνδυνες, επιθετικές πρωτοβουλίες. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η διάθεση των Βάσεων στη Σούδα, στην Ελευσίνα, στη Λάρισα, στην Αγχίαλο κ.α. σε ρόλο υποστηρικτικό για το μακέλεμα του Παλαιστινιακού λαού.

Πενήντα χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τα διδάγματα της λαϊκής πάλης παραμένουν επίκαιρα. Αποδεικνύεται ότι η εξουσία του κεφαλαίου δεν είναι ακλόνητη. Φανερώνεται η αστείρευτη δύναμη του λαϊκού παράγοντα να βγει στο προσκήνιο και να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι θα καταφέρουν να σβήσουν τη λαϊκή πάλη, ότι θα καταφέρουν να βάλουν στο μουσείο τα πάντα επίκαιρα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης του λαού μας για “ψωμί – παιδεία – ελευθερία – εθνική ανεξαρτησία”, για απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Τιμάμε στην πράξη τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, την αντιδικτατορική πάλη του ελληνικού λαού, δυναμώνοντας τον αγώνα για:

·         Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ - ΕΕ!

·         Να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα! Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας!

·         Να εφαρμοστεί η ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους! Να σταματήσουν οι απαράδεκτοι εποικισμοί του Ισραήλ! Να απελευθερωθούν όλοι οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές! Να αναγνωριστεί το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ!

·         Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις!

·         Να κλείσουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις – ούτε σκέψη για δημιουργία νέων!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, 18:30, ΠΛ.ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ, ΝΑΥΠΛΙΟ

Η αγωνιστική παρακαταθήκη του αντιδικτατορικού αγώνα και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική απριλιανή δικτατορία, και η συνεπής - αλύγιστη στάση των χιλιάδων εργαζομένων, νέων, γυναικών, στις εξορίες, στα μπουντρούμια των φυλακών και στα βασανιστήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ, αποτελούν έμπνευση για τον δικό μας σημερινό, καθημερινό αγώνα!
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, η πλούσια αντιδικτατορική πάλη ανέδειξε τη μεγάλη δύναμη που έχει ο λαός, ότι μπορεί να υποσκελίσει οποιονδήποτε αντίπαλο! Με τη δράση του, με το θάρρος και τις θυσίες του, μπορεί να παρεμβαίνει στις εξελίξεις, να έχει τον τελευταίο λόγο, να κινεί ουρανό και Γη.
Το μήνυμα της εξέγερσης του πολυτεχνείου για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ…
Γιατί ο λαός μαστίζεται από την φτώχεια και την ακρίβεια, ενώ οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι. Αγωνιά πώς θα ζεστάνει το σπίτι του, τη στιγμή που οι ενεργειακοί κολοσσοί κολυμπάνε στα κέρδη.
Γιατί η Παιδεία κοστίζει πανάκριβα - τα φροντιστήρια ξεκινούν πλέον από το Δημοτικό-, και το Δημόσιο Σχολείο δεν θέλει να μορφώνει… αλλά να εξοντώνει…στενάζοντας κάτω από την υποχρηματοδότηση και το περιεχόμενο της Εκπαίδευσης που βομβαρδίζει τα παιδιά μας με ασύνδετες πληροφορίες.  Γιατί τα σχολεία αιμορραγούν από τις ελλείψεις, χωρίς σύγχρονα, ασφαλή κτίρια και διδακτικό προσωπικό, ενώ  δίνονται υπέρογκα ποσά στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ που μακελεύει τους λαούς.
Γιατί η «Ελευθερία» είναι μόνο για την κίνηση των κεφαλαίων των επιχειρηματικών ομίλων και για το φιλικό επενδυτικό περιβάλλον που θα πρέπει να διαμορφώνεται για λογαριασμό τους, την ίδια στιγμή που ο λαός βιώνει εργασιακό «μεσαίωνα», πετσόκομμα κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, περιορισμό του δικαιώματος του συνέρχεσθε, διώξεις όταν διαμαρτύρεται υπέρ του Παλαιστινιακού λαού, ενάντια σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό…
Συνάδελφοι, κανένας μας να μη συμβιβαστεί με αυτό που ζούμε! Το σύνθημα «ψωμί-παιδεία-ελευθερία» που ακουγόταν στα χρόνια της μαύρης 7ετίας δεν ξεθώριασε ποτέ! Δε μας αξίζει η φτώχεια και η εξαθλίωση.
Το Πολυτεχνείο διδάσκει, ότι όταν θέλει ο λαός, ακόμη και σε καθεστώς ακραίας καταστολής, μπορεί να φέρει «τα πάνω κάτω»! Μας διδάσκει να μη μένουμε απαθείς, να μην καθόμαστε φρόνιμοι, να μην περιμένουμε να μας χαρίσουν αυτά που δικαιούμαστε αλλά μαχητικά και οργανωμένα να τα διεκδικήσουμε! Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση της ζωής, των δικαιωμάτων μας!

Το Σ.Ι.ΥΠ.Α. στέκεται στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης που ματώνει ξανά αυτές τις μέρες. Στηρίζει το δικαίωμα του να υπερασπίζεται τη χώρα του κατά της ξένης κατοχής με όλα τα αναγκαία μέσα. Καμία πραγματική οργάνωση της εργατικής τάξης δεν μπορεί να παραμείνει αδρανής μάρτυρας των σφαγών του Ισραήλ στην Παλαιστίνη! Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί που αγωνίζονται για τη ζωή τους! Στον ιμπεριαλισμό δε χωράει καμία υποταγή! Η υποστήριξη της ειρήνης και του αγώνα για ελευθερία ενός καταπιεσμένου λαού δεν είναι τρομοκρατία.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, 18:30, ΠΛ.ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ, ΝΑΥΠΛΙΟ

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ομάδα Γυναικών Άργους  (μέλος ΟΓΕ)

Η Oμάδα Γυναικών Άργους τιμά την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου, καλώντας τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να δώσουμε μαχητική απάντηση στα βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια που σπέρνουν τον πόλεμο, την προσφυγιά και την εκμετάλλευση.

Συνεχίζουμε τον αγώνα γιατί δεν ανεχόμαστε να μετατρέπεται η χώρα μας σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο και οπλοστάσιο, να εμπλέκεται ολοένα και βαθύτερα στα πολεμικά σχέδια ΝΑΤΟ και ΕΕ, να στηρίζει οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ που κλιμακώνει αυτές τις ημέρες τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα.

Στο φόντο των λυσσαλέων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και εμπορικών δρόμων, με τη στήριξη όλων των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου, συντελείται μία ακόμα πράξη του διαχρονικού αυτού εγκλήματος.

Δεν ανεχόμαστε να χρυσοπληρώνουμε τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς για να σφαγιάζεται και να εκτοπίζεται ένας λαός που μάχεται για το αυτονόητο δικαίωμά του να έχει πατρίδα και να μπορεί να ζει ελεύθερος και κυρίαρχος στη δική του γη.

Απαιτούμε την αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που, εκτός των άλλων, αποτελεί προϋπόθεση για να ζήσουμε μια ανθρώπινη ζωή!

50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, τα μηνύματα των φοιτητών και του ελληνικού λαού είναι επίκαιρα όσο ποτέ και ο αγώνας τους ζητά δικαίωση!

Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στην πολιτική που μας  καταδικάζει να ζούμε χωρίς δικαιώματα στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο, ενώ κάθε μορφή βίας παρεισφρέει καθημερινά σε όλες ανεξαιρέτως τις πτυχές της εργασιακής, της κοινωνικής, της οικογενειακής ζωής μας κάνοντάς μας κυριολεκτικά το βίο αβίωτο.

Τιμάμε το Πολυτεχνείο και ανυποχώρητα συνεχίζουμε τον συλλογικό αγώνα μας για την ισοτιμία και τη χειραφέτησή μας, διεκδικώντας ό, τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για μας και τα παιδιά μας, για να ζήσουμε σ’ έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά.
Συμμετέχουμε στον αντιιμπεριαλιστικό αγωνιστικό εορτασμό μαζί με εργατικά συνδικάτα και άλλους μαζικούς φορείς, την Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2023, ώρα 6.30 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου, στο Ναύπλιο.