Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ελάχιστοι έχουν υποβάλει αίτηση στη ρύθμιση για τα κορονοχρέη - 15 ημέρες απομένουν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας

  Λιγότερες από 15 ημέρες απομένουν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας   για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση των χρεών που   «γεννήθηκαν...


 Λιγότερες από 15 ημέρες απομένουν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση των χρεών που «γεννήθηκαν» κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει παράταση έως τις 26 Ιανουαρίου 2022 για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 72 δόσεων για τα κορωνοχρέη.

Αν και έχουν υπάρξει διαρροές πως επίκειται να ανακοινωθεί μια μικρή παράταση, ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών διαψεύδουν ότι βρίσκεται στο τραπέζι μια επέκταση του χρόνου έναρξης της ρύθμισης.

Οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε Εφορία και ΕΦΚΑ, σε 36 άτοκες ή 72 δόσεις με επιτόκιο 2,5%. Το ελάχιστο ποσό κάθε μηνιαίας δόσης θα ανέρχεται σε 30 ευρώ για ποσά οφειλών μέχρι 1.000 ευρώ και σε 50 ευρώ για ποσά οφειλών άνω των 1.000 ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά η συμμετοχή παραμένει χαμηλή, καθώς από τους περίπου 820.000 οφειλέτες που έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα χρέη που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας, μόλις μερικές δεκάδες χιλιάδες έχουν υποβάλει αίτηση. Σημειώνεται πως το χαμηλό ενδιαφέρον οφείλεται στο γεγονός ότι για να ενεργοποιηθεί η ρύθμιση θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση εντός τριών ημερών από την ημέρα της αίτησης, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι οφειλέτες να αναμένουν την εκπνοή της προθεσμίας να υποβάλουν το σχετικό αίτημα.

Την ίδια ώρα, τη δυνατότητα να ρυθμίζουν συνολικά και ενιαία τα κορονοχρέη τους, σε 72 δόσεις, τόσο απέναντι στην Εφορία όσο και προς τον ΕΦΚΑ, θα έχουν οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας.

Η εν λόγω εγκύκλιος προβλέπει την ενοποίηση εντασσόμενων Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που μπορούν να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση χρεών για τμηματική καταβολή έως και 72 μηνιαίες δόσεις, τόσο για την ΑΑΔΕ όσο και για τον ΕΦΚΑ. Στη ρύθμιση αυτή μπορούν να ενταχθούν όλες οι οφειλές που προέκυψαν από τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι και τον Ιούνιο του 2021, εξαιτίας της λήψης των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

https://www.newsbreak.gr/