Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δεν πάει άλλο! Πρέπει να φύγουν

  Δεν πάει άλλο! Πρέπει να φύγουν. Την κυβέρνηση Μητσοτάκη την πληρώνει ήδη ακριβά ο τόπος. Από την πανδημία μέχρι την ακρίβεια και τις φυσι...


 Δεν πάει άλλο! Πρέπει να φύγουν.


Την κυβέρνηση Μητσοτάκη την πληρώνει ήδη ακριβά ο τόπος. Από την πανδημία μέχρι την ακρίβεια και τις φυσικές καταστροφές η παρέα των “αρίστων” με ό,τι χαρτί τραβάει καίει την κοινωνία.

Γι’ αυτό λέμε: Δεν πάει άλλο! Πρέπει να φύγουν.

Αυτή τη στιγμή χρειάζεται μια κυβέρνηση που να μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την ακρίβεια. Η αύξηση του βασικού μισθού, η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε καύσιμα και φυσικό αέριο, αλλά και μια παρεμβατική πολιτική στα τιμολόγια της ΔΕΗ αποτελούν μέτρα που έχει ανάγκη η κοινωνία. Για την αντιμετώπιση της πανδημίας χρειαζόμαστε ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και δωρεάν τεστ.

Επίσης, ένα θολό κλίμα έχει δημιουργηθεί γύρω από την υπόθεση Φουρθιώτη. Ο υπόδικος παρουσιαστής φαίνεται ότι βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με το Νο2 της κυβέρνησης, Γιώργο Γεραπετρίτη. Τα ερωτήματα είναι εύλογα: ποια εξάρτηση τους συνδέει και πόσο αυτή η εξάρτηση αγγίζει τον ίδιο των πρωθυπουργό; Στην κυβέρνηση κανείς δεν απαντάει πειστικά σαν να βρίσκονται σε ομηρία.

Σε αυτά, την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε και η ανικανότητα αντιμετώπισης μιας προαναγγελθείσας κακοκαιρίας. Σε ολόκληρη την Αττική επικράτησε ένα αδιανόητο χάος, χωρίς προηγούμενο. Ο πρωθυπουργός εξαφανίστηκε και οι υπουργοί του έτρεχαν πανικόβλητοι να μοιράσουν ευθύνες σε τρίτους. Η επιλογή να μην εφαρμοστεί καθολική τήλε-εργασία ή να απαγορεύσουν την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση. Το γεγονός ότι οι ασθενείς στο Σωτηρία ήταν σχεδόν δυο μέρες χωρίς φαγητό ήταν αποκλειστικά ευθύνη της κυβέρνησης. Η έλλειψη ενημέρωσης των χιλιάδων εγκλωβισμένων σε τρένα, αυτοκίνητα και στο αεροδρόμιο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν προϋπήρχε οργάνωση και προετοιμασία από την κυβέρνηση.

Αντί γι’ αυτά, εκ των υστέρων, ο κ. Μητσοτάκης πόνταρε στην επιρροή στα ΜΜΕ και στο διχίλιαρο της ιδιωτικής εταιρείας που διαχειρίζεται την Αττική Οδό.

Η πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκε σε μια στιγμή που η χώρα βρέθηκε χωρίς κανείς να κρατάει τον έλεγχο, ούτε να μπορεί να θωρακίσει την ασφάλεια των πολιτών. Η πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η λογική συνέχεια του αιτήματος για εκλογές που είχε απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει φτάσει σε ένα τέλμα. Σε ένα τέλμα αναλγησίας, αμετροέπειας, ανικανότητας και αδιαφορίας. Χρειάζεται πολιτική αλλαγή εδώ και τώρα.