Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Δωρεάν διαδικτυακή εκδήλωση για τη στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών

  Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα « Μονογονεϊκές Οικογένειες και Πανδημία: Προκλήσεις και καλές πρακτικές » διοργανώνει το   ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοιν...


 Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Μονογονεϊκές Οικογένειες και Πανδημία: Προκλήσεις και καλές πρακτικές» διοργανώνει το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 17.00 με 19.00. Στόχος να συζητηθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μονογονεϊκές οικογένειες και να παρουσιαστούν καινοτόμα εργαλεία και πρωτοβουλίες για τη στήριξή τους.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία ParentBank για την ενσωμάτωση των χαμηλόμισθων μονογονέων στην αγορά εργασίας, στην οποία συμμετέχει το ΚΜΟΠ, καθώς και η «τράπεζα χρόνου» που έχει δημιουργηθεί για να ενθαρρύνει τους μονογονείς χαμηλού εισοδήματος στην ανταλλαγή υπηρεσιών όπου δεν μπορούν οι ίδιοι να ανταποκριθούν οικονομικά.

Συγκεκριμένα, θα συζητηθούν:

  • Εκπαιδευτικά εργαλεία για επαγγελματίες που υποστηρίζουν την κοινωνική ένταξη και ενδυνάμωση των μονογονέων
  • Υπηρεσίες και πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών
  • Καλές πρακτικές για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των μονογονέων

Μπορείτε να δείτε τους ομιλητές και το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ και να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η προεγγραφή.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Λίγα λόγια για το ParentBank

Το ParentBank – “Enhancing the social inclusion of low income single parents” είναι ευρωπαϊκή δράση, χρηματοδοτούμενη από το Πρόγραμμα Erasmus+ Στρατηγικές Συμπράξεις στην Εκπαίδευση Ενηλίκων της Ε.Ε., που έχει ως στόχο να στηρίξει τους μονογονείς όσον αφορά στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, έχουν σχεδιαστεί δύο εκπαιδευτικά προγράμματα: το ένα αφορά τη βελτίωση των δεξιοτήτων των μονογονέων και το άλλο έχει ως στόχο την ενίσχυση της ικανότητας των επαγγελματιών να ενθαρρύνουν την απασχολησιμότητα καθώς και την κοινωνικοεκπαιδευτική και προσωπική ανάπτυξη των μονογονέων. Επίσης, έχει αναπτυχθεί μία τράπεζα χρόνου στην οποία οι μονογονείς μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες με αντάλλαγμα την απόκτηση πρόσβασης σε υπηρεσίες τις οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν.

https://www.ertnews.gr