Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών στη Λακωνία και συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στην Κορινθία

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Τρίπολη, 15 Ιανουαρίου 2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εξιχνιάστηκαν οχτώ περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κ...


ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Τρίπολη, 15 Ιανουαρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν οχτώ περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών στη Λακωνία

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν πέντε άτομα

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -4.000- ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα, οχτώ (8) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ευρώτα και Σπάρτης Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (13.1.2022) το βράδυ, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας 17, 18, 19 ετών, αντίστοιχα, καθώς και δύο ανήλικοι, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 26.12.2021 έως και την 13.1.2022, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ευρώτα και Σπάρτης Λακωνίας, διέπραξαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών και πέντε (5) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικίες.

Μετά από άμεση αστυνομική κινητοποίηση, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, εντόπισαν τους ανωτέρω σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας και πραγματοποίησαν έρευνα σε όχημα που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των κλοπών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά και χρήματα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις -4.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Οι ανωτέρω θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.



Τρίπολη, 15 Ιανουαρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στην Κορινθία

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από -180- γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθησαν, προχθές (13.1.2022) το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 20 και 27 ετών, αντίστοιχα, σ ε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, προέκυψε ότι ο 20χρονος διακινούσε ναρκωτικές ουσίες, κυρίως κάνναβης, στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου.

Προχ θές (13.1.2022) το βράδυ, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από τους ανωτέρω αστυνομικούς , τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση η οικία του 20χρονου, όπου μετέβη ο 27χρονος και αγόρασε μικροποσότητα κάνναβης έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Στην κατοχή του 27χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε η ανωτέρω μικροποσότητα κάνναβης, ενώ στην κατοχή του 20χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -500- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και κινητό τηλέφωνο, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Τέλος, σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 20χρονου, επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -166- γραμμαρίων,
  • ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (τύπου σοκολάτα), συνολικού βάρους -17,7- γραμμαρίων και
  • ζυγαριά ακριβείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.