Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ομάδα γυναικών Άργους - Ομάδα γυναικών Ναυπλίου: Απαιτούμε μέτρα προστασίας από την πανδημία

Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας. Η χώρα  - στη  σύγκριση των μέσων όρων  -    παρουσιάζει διπλάσιο ποσοστό θανάτων...

Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας.
Η χώρα  - στη  σύγκριση των μέσων όρων  -    παρουσιάζει διπλάσιο ποσοστό θανάτων από τις  Γαλλία , Γερμανία.
 Τα κρούσματα εκτοξεύονται και αυξάνονται οι νοσηλείες.
Δεν ανεχόμαστε:
Να πληρώνουμε  από το πενιχρό μας εισόδημα για τις μάσκες αυξημένης προστασίας και να αναγκαζόμαστε τελικά να χρυσοπληρώνουμε τα ράπιντ και τα μοριακά τεστ.
Να βιώνουμε την τραγική κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Πάνω στα τεράστια κενά και την υποχρηματοδότησης ήρθαν να προστεθούν οι 6.000 και πλέον αναστολές υγειονομικών και οι νοσούντες υγειονομικοί δουλεύουν κανονικά, αφού οι μέρες καραντίνας έχουν μειωθεί στις 5! Μετά από δυο χρόνια πανδημίας, οι αναγκαίες προσλήψεις, η μονιμοποίηση όλων των υγειονομικών παραμένουν υποσχέσεις.
Να ξεχειλώνουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μειώνοντας με αντιεπιστημονικά κριτήρια ακόμα και την καραντίνα από 10 στις 5 μέρες για να γυρνάνε πιο γρήγορα στη δουλειά ασθενείς με Covid-19 για να μη θιγεί η απρόσκοπτη κερδοφορία των επιχειρήσεων!
Να ανοίγουν τα σχολεία, όπως έκλεισαν πριν από τις γιορτές, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας παιδιών και εκπαιδευτικών. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση των οξυμένων μορφωτικών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων των μαθητών από την παρατεταμένη καραντίνα της προηγούμενης περιόδου. Οι μαθητές συνεχίζουν να στοιβάζονται σε πολυμελή  τμήματα.
Χρήματα για μας και τα παιδιά μας δεν υπάρχουν!
Χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ στους κλινικάρχες και δισεκατομμύρια στους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς αλλά  μειώνουν περαιτέρω την κρατική χρηματοδότηση για τα την υγεία, με περικοπές 279 εκατ. Ευρώ. Προχωρούν στην περαιτέρω εμπορευματοποίησή του με το σχέδιο για το «νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας».
Αντίστοιχη πολιτική ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ και τα κόμματα που κινούνται στις κατευθύνσεις της. Αυτοί  αντιμετωπίζουν την υγειονομική περίθαλψη ως πεδίο επενδύσεων για τους επιχειρηματικούς ομίλους και την υγεία του λαού ως κόστος για το κράτος.

Διεκδικούμε:
Μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό.
Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των Νοσοκομείων και της ΠΦΥ με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, νέες ΜΕΘ, επαναλειτουργία  των Νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων Υγείας χωρίς αποζημίωση.
Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού, ειδικά σε προσφυγικούς καταυλισμούς και στους μετανάστες και μετανάστριες χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, κοινωνικές ομάδες “υψηλού κινδύνου”.
Οργάνωση της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.
Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων καθώς και με οργάνωση προληπτικών ελέγχων σε μεγάλες βιομηχανικές ζώνες και επιχειρήσεις με ευθύνη του ΕΟΔΥ και του ΣΕΠΕ.
Άδειες ειδικού σκοπού σε όσες και όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.
Απαγόρευση αναστολών εργασιακών συμβάσεων και απολύσεων. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.
Ουσιαστικά μέτρα για την έναρξη των σχολείων. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.
      Ομάδα γυναικών Άργους - Ομάδα γυναικών Ναυπλίου
                      Μέλη της ΟΓΕ