Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ανάλυση: Οι νέες ισορροπίες στην Αργολίδα, μετά της επιλογές του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα

  Αναμενόμενες και όχι οι επιλογές του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στην Αργολίδα, για το δεύτερο μισό και κρίσιμο εκλογικά διάστημα μέχρι τ...

 


Αναμενόμενες και όχι οι επιλογές του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στην Αργολίδα, για το δεύτερο μισό και κρίσιμο εκλογικά διάστημα μέχρι το 2023.

Να αρχίσω από την αντικατάσταση, με αναβάθμιση του Γιάννη Μαλτέζου, από την Αργολίδα στην Προεδρία του Περιφερειακού Συμβουλίου, που μάλλον δεν αναμενόταν.

Αναμενόταν όμως ότι ο παμπόνηρος Μεσσήνιος Περιφερειάρχης, θα έβαζε σε πρώτη μοίρα των επιλογών του, τις προσεχείς εκλογές για την Περιφέρεια, αλλά και κυρίως τις Βουλευτικές που θα προηγηθούν και ήθελε στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, ένα στέλεχος δοκιμασμένο, πρώην Πρόεδρο ΝΟΔΕ, με καλές σχέσεις με την Πειραιώς και άριστες από παλιά με τον Αντώνη Σαμαρά, που να μπορεί να συσπειρώσει τους οπαδούς της ΝΔ και γι' αυτή τη θέση και ρόλο, ο ιδανικός είναι ο Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, ο οποίος χωρίς πολλές φανφάρες, αντεπεξήλθε στο ρόλο του ως Αντιπεριφερειάρχης για την Υγεία.

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι οι αρμοδιότητες του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας είναι κυρίως διοικητικού χαρακτήρα, από τη στιγμή που δεν έχει δικό του Ταμείο, Πολιτικό Όργανο όπως κάποιο Συμβούλιο και όλες τις αποφάσεις για χρηματοδοτήσεις έργων και γενικότερη πολιτική τις παίρνει ο Περιφερειάρχης στην Τρίπολη, το περιφερειακό Συμβούλιο και κυρίως η Οικονομική Επιτροπή, είναι αυτονόητο ότι λίγα πράγματα μπορεί να κάνει, σε καμιά περίπτωση δεν έχει τις αρμοδιότητες του παλιού αιρετού Νομάρχη, για να ξεχωρίζουμε τα πράγματα.

Από κει και πέρα, το γόρδιο δεσμό που δημιουργήθηκε με την αποχώρηση από την παράταξη Τατούλη των Σιδέρη-Γανώση και την προσέγγιση τους στον Περιφερειάρχη και την παλιά κόντρα Σιδέρη-Ματζούνη να περνά σε νέα επίπεδα, ο κύριος Νίκας, προτίμησε να μην τον κόψει, τον ψαλίδισε λιγάκι, κατέβασε λίγο το Ματζούνη, χωρίς να τον θίξει, από Αντιπεριφερειάρχη σε Εντεταλμένο Σύμβουλο, τον έβαλε όμως στην Οικονομική Επιτροπή και έτσι μικρό το κακό για το φίλο Γιάννη, άφησε έξω από θέσεις το Σιδέρη, που ο καημός του είναι να είναι υποψήφιος Βουλευτής και έδωσε μια πολύ σημαντική θέση στο Διόσκουρο του Βασίλη Σιδέρη, τον Τάσο Γανώση, την Προεδρία του Νομικού Προσώπου Arkadia2020 – ΤΑΠΤοΚ.

Το Νομικό αυτό Πρόσωπο ιδρύθηκε το 2017 από τον Πέτρο Τατούλη και έχει ως σκοπό να ασχοληθεί με χρηματοδοτήσεις στη Μεγαλόπολη και σε εκτός κέντρου Τρίπολης περιοχές!!! Ενδιαφέρον βέβαια και πιο πολύ για το πώς επιλέχτηκε ένας Σύμβουλος από την Ερμιονίδα για τη θέση αυτή.

Αλλά είπαμε, ο παμπόνηρος Νίκας έχει φάει την πολιτική και ειδικά την Αυτοδιοίκηση με το κουτάλι.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάτι άλλο, άλλωστε όλοι θα κριθούν από το έργο τους, να ευχηθώ σε όλους καλή δύναμη και ιδιαίτερα στο φίλο μου το Μήτσο το Σχοινοχωρίτη, απλά να κρατήσει το χαρακτήρα του και στο νέο του πόστο...

Μάνος Περράκης