Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Αυξάνεται η πίεση στο σύστημα Υγείας – Ενίσχυση με επιτάξεις και επιπλέον κλίνες

Mε τις εισαγωγές να αυξάνονται από εφημερία σε εφημερία και χιλιάδες υγειονομικούς να έχουν βγει εκτός μάχης, το Εθνικό Σύστημα Υγεία...


Mε τις εισαγωγές να αυξάνονται από εφημερία σε εφημερία και χιλιάδες υγειονομικούς να έχουν βγει εκτός μάχης, το Εθνικό Σύστημα Υγείας γονατίζει, κυρίως σε 
Μακεδονία και Θράκη. 

 Το «καμπανάκι» του κινδύνου σήμανε μετά την κατακόρυφη αύξηση των νέων νοσηλειών που έφτασαν την 1η Ιανουαρίου έως και χθες τις 3.135, αυξημένες κατά 33,7% σε σχέση με το προηγούμενο εξαήμερο.

Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου ξεκινά η επίταξη των υπηρεσιών υγείας ιδιωτών ιατρών και θα διαρκέσει ένα μήνα .

Τα νοσοκομεία θα στελεχωθούν με Πνευμονολόγους, Παθολόγους, Αναισθησιολόγους και Γενικούς Ιατρούς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται στην Αττική το μέτρο της επίταξης υπηρεσιών να αφορά και παιδιάτρους προκειμένου να στελεχωθούν τα Παιδιατρικά Εμβολιαστικά Κέντρα.

«Έχουμε πολλά κρούσματα αλλά κανένας δεν έχει οδηγηθεί σε ΜΕΘ. Λίγοι έχουν νοσήσει, εν αντιθέσει με πριν από τους εμβολιασμούς που είχαμε 30 νεκρούς» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός.

Στην Αττική έχει αυξηθεί η ανάγκη για απλές κλίνες Covid λόγω της Όμικρον. Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης θα προστεθούν άλλες 800 κλίνες Covid από ιδιωτικές κλινικές.

Παράλληλα, το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο θα γίνει μόνο για Covid περιστατικά, πλην των ειδικών κλινικών που έχει, ενώ στα απλά περιστατικά θα συμβάλλει και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο ΝΙΜIΤΣ.

«Δεν υπάρχει ασθενής που να έχει διασωληνωθεί λόγω της Όμικρον. Όμως, από την άλλη πλευρά, από τις περίπου 650 εισαγωγές που έχουμε καθημερινά για κορoνοϊό, ένα 30%-40% αφορά και περιπτώσεις Δέλτα, άρα από αυτές τις εισαγωγές πιθανολογούμε ότι θα έχουμε πίεση στις ΜΕΘ», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Με πολύ λιγότερα τεστ χθες, λόγω της γιορτής των Θεοφανίων ο ΕΟΔΥ κατέγραψε 29.334 νέα κρούσματα, 632 διασωληνωμένους και 78 θανάτους.

Η θετικότητα εκτινάχθηκε στο 21,5% με τους επιστήμονες να χαρακτηρίζουν κρίσιμο το επόμενο 15θήμερο καθώς θα κορυφωθεί το νέο πανδημικό κύμα.

Tα πανευρωπαϊκά σκήπτρα στη διενέργεια των rapid test κρατά η Ελλάδα. Μέσα σε τέσσερις μόλις ημέρες πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 1 εκατομμύριο ανίχνευσης κορονοϊού.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου, Ελίνα Κολύβα, Βαλερια Δολαψάκη

https://www.ertnews.gr/