Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου: Αδέσποτα σκυλιά ετοιμόγεννα στους δρόμους και άφαντος ο Δήμος

  Προ μερικών ημερών μέσω ανάρτησής του στο Facebook ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου  Ναυπλίου «Οι Αδέσποτοι», δημοσίευσε ορισμένες φωτογ...


 Προ μερικών ημερών μέσω ανάρτησής του στο Facebook ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου  Ναυπλίου «Οι Αδέσποτοι», δημοσίευσε ορισμένες φωτογραφίες μερικών ετοιμόγεννων σκυλιών σε κεντρικό δρόμο του Ναυπλίου (Παρότι η ακριβής τοποθεσία μας είναι γνωστή δεν την γνωστοποιούμε δημοσία για να διαφυλάξουμε ότι δεν θα κινδυνεύσουν τα σκυλιά από φόλες), ζητώντας ευθύνες από τους αρμόδιους, λέγοντας μάλιστα παράλληλα ότι ενώ υπάρχει πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων από τους Δήμους κανείς δεν φρόντισε για αυτά τα σκυλιά.

Παρόλα αυτά εδώ όμως δεν αρκεί μόνο το να κάνουμε αντιπολίτευση στον Δήμο ο οποίος πράγματι δεν κάνει το έργο του αυτό για τα αδέσποτα ζώα όπως θα έπρεπε. Χρειάζεται παράλληλα να αναφερθούμε και στις διεκδικήσεις από την μεριά του πιο παλιού φιλοζωικού συλλόγου στο Ναύπλιο ο οποίος επί σειρά ετών που τα μέλη του συμμετείχαν και στην πενταμελή επιτροπή διαχείρισης των αδέσποτων ζώων του Δήμου Ναυπλιέων, το μόνο που έκαναν στην πραγματικότητα οι εθελοντές αυτοί ήταν να διαχειρίζονται οι ίδιοι τα αδέσποτα και να μην διεκδικούν μέχρι και σήμερα από τον Δήμο Ναυπλιέων τα αυτονόητα, δημιουργώντας έτσι έναν φαύλο κύκλο χωρίς να υπάρχουν υποδομές στον Δήμο μας, όπως για παράδειγμα το καταφύγιο και το δημοτικό κτηνιατρείο, με αποτέλεσμα να αναζητούνται λύσεις για φιλοξενία και υιοθεσία, μέσω των social media, και ο δήμος βλέποντας τους άλλους να κάνουν την δική του δουλειά προφανώς και αδρανεί.

Εδώ όμως δεν χωράνε λύσεις τύπου ότι «Α εγώ είμαι εθελοντής, τα παίρνω τα σκυλιά μαζί μου, τα στειρώνω, τα περιθάλπω και μετά ζητάω βοήθεια μέσω του internet για να πληρώσω και να ξεχρεώσω τους κτηνιάτρους»ενώ θα έπρεπε να απευθυνθώ κατευθείαν στον Δήμο που είναι και ο κατεξοχήν αρμόδιος για τα αδέσποτα σύμφωνα με τον νόμο.

Εδώ χωράνε λύσεις μόνο του τύπου ότι διεκδικώ και απαιτώ από τον Δήμο να κάνει εδώ και τώρα την δουλειά του και προφανώς και σε καμία περίπτωση δεν αναλαμβάνω να διαχειριστώ και δεν διαχειρίζομαι εγώ τα αδέσποτα!

Η λύση λοιπόν εδώ προφανώς και αποκλειστικώς και είναι μία! Απαιτούμε εδώ και τώρα ο Δήμος Ναυπλιέων να αναλάβει ως ο μοναδικός σύμφωνα με τον νόμο αρμόδιος τις ευθύνες του απέναντι στα αδέσποτα σκυλιά!

Όχι στην διαχείριση των αδέσποτων σκυλιών από εθελοντές και φιλοζωικούς συλλόγους!


Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου

Ναύπλιο 06/01/2022