Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Επικεφαλής JCVI: Δεν μπορούμε να εμβολιάζουμε τον πλανήτη κάθε έξι μήνες, δεν είναι βιώσιμο

  Ο διακεκριμένος επιστήμονας τόνισε την ανάγκη να στοχεύσουμε τους ευάλωτους στο μέλλον, αντί να χορηγούμε δόσεις σε όλα τα άτομα άνω των 1...

 

Ο διακεκριμένος επιστήμονας τόνισε την ανάγκη να στοχεύσουμε τους ευάλωτους στο μέλλον, αντί να χορηγούμε δόσεις σε όλα τα άτομα άνω των 12 ετών

Ένας ακόμη που θεωρεί πως οι συνεχείς εμβολιασμοί δεν αποτελούν λύση για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 είναι και ο Άντριου Πόλαρντ, εκ των δημιουργών του εμβολίου της σύμπραξης Oxford/AstraZeneca για τον κορωνοϊό, καθώς υποστηρίζει πως η χορήγηση αναμνηστικών εμβολίων στους ανθρώπους δύο φορές το χρόνο «δεν είναι βιώσιμη».

«Δεν μπορούμε να εμβολιάζουμε τον πλανήτη κάθε έξι μήνες», δήλωσε σε σημερινή συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «The Telegraph», ο Πόλαρντ, ο οποίος ηγείται, επίσης, της Μικτής Επιτροπής Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) του Ηνωμένου Βασιλείου, τονίζοντας την «ανάγκη να στοχεύσουμε τους ευάλωτους» στο μέλλον, αντί να χορηγούμε δόσεις σε όλα τα άτομα άνω των 12 ετών. Απαιτούνται περισσότερα δεδομένα για να διαπιστωθεί «αν, πότε και πόσο συχνά όσοι είναι ευάλωτοι θα χρειαστούν πρόσθετες δόσεις», είπε, επίσης, ο Πόλαρντ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο καταξιωμένος επιστήμονας διατύπωσε αμφιβολίες για την αναγκαιότητα μιας τέταρτης δόσης εμβολίου για τον κορωνοϊό, λέγοντας ότι χρειάζονται περαιτέρω στοιχεία προτού ξεκινήσουν οι εκστρατείες. Κι αυτό, την ώρα που το Ισραήλ έχει ήδη ξεκινήσει την χορήγηση μιας τέταρτης δόσης εμβολίου, προσφέροντάς το σε όλους τους γιατρούς και σε άτομα άνω των 60 ετών από τη Δευτέρα, ενώ και ο Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ τέλη Δεκεμβρίου είχε δηλώσει στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ZDF ότι οι Γερμανοί «θα χρειαστούν έναν τέταρτο εμβολιασμό» κατά του κορωνοϊού.

«Τα χειρότερα είναι πίσω μας»

Δίνοντας, πάντως, μια αισιόδοξη νότα, ο Πόλαρντ είπε στη συνέντευξή του: «Τα χειρότερα είναι πίσω μας» και ο κόσμος «απλώς πρέπει να περάσει τον χειμώνα». «Κάποια στιγμή, η κοινωνία πρέπει να ανοίξει», συνέχισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Όταν ανοίξουμε, θα υπάρξει μια περίοδος με έξαρση στις λοιμώξεις, γι’ αυτό ο χειμώνας δεν είναι πιθανώς η καλύτερη εποχή».

Κλείνοντας, έστειλε αυστηρή προειδοποίηση για τις επικίνδυνες συνέπειες της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια, τονίζοντας ότι ακόμη και τα «ακούσια» σχόλια από πολιτικούς μπορούν να προκαλέσουν όλεθρο. «Ας πούμε απλώς ότι τα σχόλια που έγιναν στην ηπειρωτική Ευρώπη επηρέασαν τους ανθρώπους στην Αφρική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

https://www.newsbreak.gr/