Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Δέκα οι νεκροί Έλληνες ομογενείς στην Ουκρανία

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για την δολοφονία από αέρος τεσσάρων ομογενών στο χωριό Σαρτανά στην Ανατολική Ουκρανία ''Οι απ...

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για την δολοφονία από αέρος τεσσάρων ομογενών στο χωριό Σαρτανά στην Ανατολική Ουκρανία

''Οι από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων, που συνεχίζονται στο χωριό Σαρτανά και οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο επιπλέον τεσσάρων ομογενών, αποτελούν απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες.

Τις καταδικάζουμε απερίφραστα.

Καλούμε την Ρωσική Ομοσπονδία να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών."

Τραγωδία για ελληνικές οικογένειες στην Ουκρανία, τη στιγμή που μαίνεται ο πόλεμος στη χώρα μετά τη ρωσική εισβολή.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι δύο Έλληνες ομογενείς έπεσαν νεκροί και άλλοι έξι τραυματίστηκαν μετά από καταγγελλόμενη ρωσική επίθεση σε χωριό έξω από την πόλη της Μαριούπολης.

Ωστόσο, το απόγευμα έγινε γνωστό ότι άλλοι 6 ομογενείς σκοτώθηκαν, με τον αριθμό των Ελλήνων θυμάτων να ανέρχεται πλέον σε έξι. Τα σχετικά περιστατικά έλαβαν χώρα σε Μπουγάζ και Σαρτανά.
Αργότερα το βράδυ, το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ. ανακοίνωσε ότι άλλοι τέσσερις ομογενείς έχασαν τη ζωή τους, καλώντας ταυτόχρονα τη Μόσχα «να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών».

πηγή 

https://www.efsyn.gr/

Μακρόν στα ελληνικά: Απόψε σκεφτόμαστε με θλίψη την Ελλάδα που έχασε άδικα δέκα ομογενείς

«Δεν είναι μόνο ο λαός της Ουκρανίας που πενθεί σήμερα εξαιτίας του πολέμου που προκάλεσε η Ρωσία, αλλά όλοι οι λαοί της Ευρώπης. Απόψε σκεφτόμαστε με θλίψη την Ελλάδα που έχασε άδικα δέκα ομογενείς που ζούσαν στην Oυκραvιά κοντά στην Μαριούπολη», έγραψε στα ελληνικά στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.