Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ουκρανία – Ρωσία: Οι στρατιωτικές δυνάμεις των δύο χωρών σε αριθμούς

Η μάχη θυμιζει Δαυίδ εναντίον Γολιάθ, αν αναλογιστούμε πως η Ρωσία έχει έναν από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο. Κατατάσσεται στις πέ...

Η μάχη θυμιζει Δαυίδ εναντίον Γολιάθ, αν αναλογιστούμε πως η Ρωσία έχει έναν από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο. Κατατάσσεται στις πέντε πρώτες χώρες με βάση τις στρατιωτικές τους δαπάνες.

Το 2020, η Ρωσία δαπάνησε 61,7 δισεκατομμύρια δολάρια για τον στρατό της που αντιστοιχούσε στο 11,4 % των κρατικών δαπανών. Συγκριτικά, η Ουκρανία δαπάνησε 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια για τις στρατιωτικές της δαπάνες ή το 8,8 % των κρατικών δαπανών, σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI).

Ας δούμε πως αναλύεται σε αριθμούς αυτή η διαφορά:

 Η Μόσχα είχε αναπτύξει εδώ και μέρες όπλα σε κοντινή απόσταση από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς Iskander, συστημάτων εκτόξευσης πυραύλων, αρμάτων μάχης και ρυμουλκούμενου πυροβολικού.

Από τότε που άρχισαν οι εντάσεις, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν στείλει επιπλέον στρατεύματα και στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.

Μια σειρά από χώρες έχουν στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των αντιαρματικών πυραύλων Javelin από την Εσθονία και των αντιαεροπορικών πυραύλων Stinger από τη Λετονία και τη Λιθουανία. Το Κίεβο χρησιμοποιεί επίσης τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayrakhtar για αναγνώριση.

Η Ουκρανία έχει επίσης λάβει αποστολές όπλων από τις ΗΠΑ ως μέρος ενός αμυντικού πακέτου 200 εκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίθηκε από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τον Δεκέμβριο.

Με πληροφορίες από: Al Jazeera

https://www.ertnews.gr/