Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Άσφαιρος επιθετικά, σταθερός αμυντικά - Οι “ερυθρόλευκοι” ήρθαν ισόπαλοι 0-0 με την Κρακόβια, στο τρίτο τους φιλικό ματς προετοιμασίας (ΦΩΤΟ)

  Oι “ερυθρόλευκοι” ήρθαν ισόπαλοι 0-0 με την Κρακόβια, στο τρίτο τους φιλικό ματς προετοιμασίας επί αυστριακού εδάφους, σε ένα παιχνίδι για...

 Oι “ερυθρόλευκοι” ήρθαν ισόπαλοι 0-0 με την Κρακόβια, στο τρίτο τους φιλικό ματς προετοιμασίας επί αυστριακού εδάφους, σε ένα παιχνίδι για ποικίλα συμπεράσματα.

Ο Ολυμπιακός έχει μία ήττα, μία νίκη και πλέον μία ισοπαλία στα φιλικά του επί αυστριακού εδάφους, μετά το 0-0 απέναντι στην Κρακόβια. Οι “ερυθρόλευκοι” κυριάρχησαν απέναντι στους Πολωνούς, έχασαν πολλές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλντι του Βαλμπουενά στο 42ο λεπτό, αλλά γκολ δεν έβαλαν.

O αγώνας

Όπως σε όλα τα φιλικά προετοιμασίας, έτσι και τώρα, ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Προσπάθησε να γίνει απειλητικός από την αρχή και έκανε δύο τελικές προσπάθειες εκτός εστίας, με Χασάν (6′) και Κανέ (8′), τα σουτ των οποίων δεν βρήκαν στόχο. Οι “ερυθρόλευκοι” έχτιζαν το παιχνίδι τους από πίσω, πίεζαν ψηλά, όταν δεν είχαν την κατοχή της μπάλας και έψαχναν τον δρόμο προς την εστία της Κρακόβια.

Oι “ερυθρόλευκοι” έψαχναν το γκολ και στο 27′, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, ο Σισέ έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο κίπερ της Κρακόβια απέκρουσε. Τέσσερα λεπτά αργότερα (31′), ο Μπουχαλάκης σκόραρε με κεφαλιά, όμως ο 29χρονος μέσος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. στο 39′ ο Ολυμπιακός βγήκε γρήγορα στην μετάβαση μετά το κλέψιμο του Βαλμουενά, ο Γάλλος μοίρασε στον Φαντιγκά, εκείνος σούταρε από τα δεξιά μέσα στην περιοχή, όμως αστόχησε.Ακυρώθηκε το γκολ του Μπουχαλάκη στο 31ο λεπτό ως οφσάιντ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς έψαχναν το γκολ πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στο 41ο λεπτό ο Χασάν κέρδισε πέναλντι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βαλμπουενά, με τον Γάλλο να αστοχεί από τα 11 βήματα και το 0-0 να παραμένει.

Η άστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βαλμπουενά στο 42ο λεπτό (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Το πρώτο μέρος έκλεισε με την Κρακόβια να απειλεί με σουτ του Χάνκα στο 43′, με τον Βατσλίκ να μπλοκάρει χωρίς δυσκολία και τον Βαλμπουενά ξανά πρωταγωνιστή (45+1′), αλλά το σουτ του μπλόκαρε ο κίπερ των Πολωνών.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο από εκεί που το άφησε στο α’ μέρος. Είχει την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να απειλήσει. Στο 50′ ο Ανδρούτσος έκανε την κίνηση από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, έκανε τη σέντρα, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό της Κρακόβια, χτύπησε στο δοκάρι και βγήκε κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό (51′), ο Καρβάλιο σούταρε έξω από την περιοχή η μπάλα κόντραρε και πέρασε εκ νέου σε κόρνερ.

Στο 64ο λεπτό ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε μαζικές αλλαγές και πλέον η ενδεκάδα των “ερυθρόλευκων” είχε 11 νέα πρόσωπα σε σχέση με αυτούς που ξεκίνησαν τον αγώνα. Ο νεοεισελθών Μασούρας στο 71ο λεπτό σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας της Κρακόβια έπεσε στην δεξιά του γωνία και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει ψηλά, κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα αλλά δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα. Στο 79′ ο Άβιλα έκανε τη σέντρα, ο Ελ Αραμπί δεν κατάφερε να βρει την μπάλα που κατέληξε στον Μασούρα, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να μην μπορεί να της δώσει κατεύθυνση προς τα δίχτυα.

Στο 81′ ο Τικίνιο πέρασε στην θέση του Καρβάλιο, ο Μαρτίνς άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 και ο Ολυμπιακός στα τελευταία λεπτά του αγώνα “γέμισε” την περιοχή της Κρακόβια με στόχο το γκολ της νίκης, το οποίο δεν ήρθε και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 0-0.

Η αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού απέναντι στην Κρακόβια (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ολυμπιακός: Βατσλίκ(46′ Τζολάκης), Ανδρούτσος, Μπα, Σισέ, Κούτρης, Μαντί Καμαρά, Κανέ, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά(46′ Καρβάλιο), Φαντιγκά, Χασάν

Η ενδεκάδα των “ερυθρόλευκων” στο 2ο μέρος (μετά το 64′): Τζολάκης, Άβιλα, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κούντε, Μασούρας, Ραντζέλοβιτς, Καρβάλιο(81′ Τικίνιο), Ελ Αραμπί

Κρακόβια: Χρόσο, Κακαμπάτζε, Ροντίν, Γκίτα, Πέστκα, Γιούγκας, Λοσάι, Ράσμουσεν, Κάπε, Χάντσα, Μπαλάι

https://www.ertsports.gr/