Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα - Να γιατί είμαστε στην 108η θέση

  Ούτε λέξη για την παραποίηση του εγγράφου του FBI για το σκάνδαλο Novartis από τις μεγάλες εφημερίδες, τα κανάλια και τις τηλεοράσεις!    ...

  Ούτε λέξη για την παραποίηση του εγγράφου του FBI για το σκάνδαλο Novartis από τις μεγάλες εφημερίδες, τα κανάλια και τις τηλεοράσεις!  

Γράφει ο στο https://www.ieidiseis.gr/


Έχουμε και λέμε:

Ένα έγγραφο του FBI, που περιλαμβάνεται στην δικογραφία του σκανδάλου Novartis έχει παραποιηθεί, καθώς στην επίσημη μετάφραση της υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών έχουν αφαιρεθεί δυο ονόματα, του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου και του νυν περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη. Η στήλη δεν υποστηρίζει ότι είναι ένοχοι, σημειώνει το γεγονός.

Το θέμα αυτό καθεαυτό είναι μείζον.

-Η κυβέρνηση τηρεί σιγή ασυρμάτου, το ίδιο και ο πρωθυπουργός, το υπουργείο Εξωτερικών ρίχνει την ευθύνη στη μεταφράστρια η οποία δηλώνει ότι τα ονόματα στο δικό της κείμενο αναφέρονταν κανονικά, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μέχρι τώρα ουσιαστικά καλύπτει το στέλεχός της.

Λάθος, αλλά οι πολιτικοί κρίνονται.

Τα μέσα ενημέρωσης όμως; Οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες –ακόμα και η «Καθημερινή» που κρατά τα προσχήματα- αποσιωπούν πλήρως το γεγονός, για τις τηλεοράσεις δεν είναι καν θέμα και μόνο κάποιοι παραγωγοί σε μη κομματικά ραδιόφωνα μπορεί να είναι κάτι.

Τυχαίο; Όλοι οι δημοσιογράφοι των συγκεκριμένων θεμάτων θεωρούν πως η παραποίηση του εγγράφου του FBI για το σκάνδαλο Novartis δεν είναι είδηση; Το ίδιο και οι πολύ αξιόλογοι διευθυντές των μέσων αυτών; Ή είναι επιλογή να «θάψουν» το θέμα, έστω και αν αυτό απαξιώνει ακόμα περισσότερο τη δημοσιογραφία;

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί είμαστε στην 108η θέση στη λίστα των χωρών για την ελευθερία του Τύπου!
https://www.ieidiseis.gr/