Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ο 14ος Αρχαίος Μυκηναϊκός Δρόμος διεξήχθη και φέτος στη διαδρομή Μυκήνες - Αρχαία Πρόσυμνα (εικόνες& βίντεο)

  Οι Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας, ο σύλλογος «οι φίλοι των Μυκηνών και του Μυκηναϊκού Πολιτισμού» και η Τοπική Κοινότητα Προσύμνης συ...

 

Οι Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας, ο σύλλογος «οι φίλοι των Μυκηνών και του Μυκηναϊκού Πολιτισμού» και η Τοπική Κοινότητα Προσύμνης συνδιοργάνωσαν τον 14ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο, την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022, με την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού του Δήμου Άργους-Μυκηνών και με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού συλλόγου Προσύμνης.

Η εκκίνηση δόθηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου «Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας» Δημήτρη Βύρλα μέσα στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, στην Πύλη των Λεόντων,  στις 8.00πμ. για τους 50 Περιπατητές στις 8.45πμ για τους Ιππείς και στις 9.00πμ για τους 200 Δρομείς Αθλητές ,με τερματισμό στο εξωκλήσι της Παναγίας Προσύμνης Δήμου Άργους- Μυκηνών. Η διαδρομή αυτή ακολουθεί τα ίχνη ενός αρχαίου Μυκηναϊκού δρόμου που συνέδεε την ακρόπολη των Μυκηνών με το λεκανοπέδιο της Προσύμνης. Η διαδρομή περνά από πολλά σημεία μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Στον 14ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο υπήρξε βοήθεια και υποστήριξη από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό παράρτημα Άργους με κάλυψη από το Γιατρό Κ Δωροβίνη  του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας, τη ΦΙΛΜΑ Αργολίδας και από το 1ο Σύστημα Προσκόπων.

 (φωτογραφίες Eurokinissi /Βασίλης Παπαδόπουλος και Νίκος Σιαχάμης)