Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

24 Ιουνίου λήγει η προθεσμία κατάθεσης προσφοράς από την ΤΕΚΑΛ ΑΕ για τον Τουριστικό Λιμένα (Μαρίνα) Ναυπλίου - Δείτε ολόκληρη την πρόσκληση

Τα ψέματα τελειώνουν για τον Τουριστικό Λιμένα (Μαρίνα) Ναυπλίου στις 24 Ιουνίου 2022, όταν και λήγει η «Πρόσκληση Υποβολής Δεσμευτικών Προσ...

Τα ψέματα τελειώνουν για τον Τουριστικό Λιμένα (Μαρίνα) Ναυπλίου στις 24 Ιουνίου 2022, όταν και λήγει η «Πρόσκληση Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών» από τον Υποψήφιο («Προεπιλεγείς») την «ΤΕΚΑΛ Α.Ε.», αν τελικά θα υποβάλει προσφορά και σε ποιο συνολικό ύψος θα φτάσει αυτή.

Αν η προσφορά καλύπτει τις απαιτήσεις, θα προχωρήσει πλέον το έργο με πολλές πιθανότητες πια να ολοκληρωθεί, αν όχι, τότε μάλλον θα ναυαγήσει, γιατί οι πολύχρονες διαδικασίες είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθούν και να ξαναρχίσουν από την αρχή.

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του εγχειρήματος, αποτελείται από 436 σελίδες και δεν αφορά μόνο την κατασκευή της μαρίνας 210 θέσεων, αλλά την ανακατασκευή ολόκληρου του Λιμανιού, ιδιαίτερα του Βορειοανατολικού τμήματος, με αλλαγές και κατασκευές, προσχώσεις, πάρκινγκ και μια σειρά άλλες δραστηριότητες που θα αλλάξουν τελείως την εικόνα και τη λειτουργικότητα, ολόκληρης της παραλιακής ζώνης του Ναυπλίου.

Δείτε ένα μικρό απόσπασμα πολύ περιεκτικό από το τι ακριβώς προβλέπεται να γίνει στο Λιμάνι του Ναυπλίου:

"Το αντικείμενο της Σύμπραξης αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση τουριστικού λιμένα (μαρίνας) στο Ναύπλιο με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), για χρονικό διάστημα 40 έτη, από τη θέση σε ισχύ της Σύμβασης Σύμπραξης, όπως αυτή περιγράφεται παρακάτω εφεξής καλούμενο «Έργο» περιλαμβανομένης της περιόδου μελετών, αδειοδοτήσεων και κατασκευής, η οποία έχει εκτιμηθεί περίπου στα τρία (3) έτη. Το ακριβές χρονικό διάστημα της Σύμβασης Σύμπραξης, και οι επιμέρους προθεσμίες, θα καθορισθούν ειδικότερα κατά τη παρούσα Φάση της Διαγωνιστικής Διαδικασίας.

Το Έργο θα αφορά στην κατασκευή των υποδομών, τόσο της θαλάσσιας, όσο και της χερσαίας ζώνης του τουριστικού λιμένα Ναυπλίου, τη λειτουργία και διαχείριση των θέσεων ελλιμενισμού μόνιμων, διερχόμενων σκαφών, των βασικών και πρόσθετων υπηρεσιών των εμπορικών χρήσεων που θα αναπτυχθούν στην χερσαία περιοχή, καθώς και του αντίστοιχου χώρου στάθμευσης.

Στα έργα και εγκαταστάσεις της μαρίνας περιλαμβάνονται πάσης φύσεως λιμενικά έργα και τυχόν βυθοκορήσεις, οι απαραίτητες προσχώσεις του θαλάσσιου χώρου (παράλιου και χερσαίου) για τη διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης, καθώς και οι πάσης φύσεως κτιριακές εγκαταστάσεις και διαμορφώσεις του περιβάλλοντος χώρου για δραστηριότητες υποστήριξης του τουριστικού λιμένα, τουριστικής αξιοποίησης, εκμετάλλευσής τους και υποστήριξης των συναφών (συμπεριλαμβανομένης της χερσαίας απόθεσης και συντήρησης σκαφών) και λοιπών εμπορικών δραστηριοτήτων.

Κατά τη παρούσα φάση του Διαγωνισμού θα διαμορφωθεί και οριστικοποιηθεί ο βασικός σχεδιασμός του Έργου λαμβάνοντας υπόψη τις ισχύουσες διατάξεις και, επιπροσθέτως, θα διαμορφωθεί το προγραμματικό σχέδιο ανάπτυξης του Τουριστικού Λιμένα (master plan).

Ειδικότερα, ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης θα αναλάβει:

Τη σύνταξη του συνόλου των απαραίτητων μελετών, καθώς και το σύνολο των ενεργειών και δράσεων για τη σύνταξη των εγγράφων που απαιτούνται για να διασφαλισθεί η έγκαιρη έκδοση του συνόλου των αδειοδοτήσεων και των εγκρίσεων που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις για την ανάπτυξη, λειτουργία και συντήρησή του Τουριστικού Λιμένα, συμπεριλαμβανομένων των λιμενικών έργων, κτιριακών και λοιπών χερσαίων υποδομών.

Το σύνολο των προβλεπόμενων στις μελέτες, εργασιών για την κατασκευή των απαιτούμενων έργων της θαλάσσιας και χερσαίας ζώνης Τουριστικού Λιμένα, καθώς και την παροχή των υπηρεσιών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση και έναρξη λειτουργίας του."

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι όλα θα αλλάξουν σε περίπτωση που υπάρξει δεσμευτική προσφορά και προχωρήσουν τα έργα.

Η επιλογή της εταιρείας για τη ΣΔΙΤ είχε γίνει στην πρώτη φάση της διαδικασίας και αφού η ΤΕΚΑΛ ΑΕ ήταν η μοναδική που προσήλθε στον ανταγωνιστικό διάλογο.

Η Α’ Φάση του Διαγωνισμού ήδη ολοκληρώθηκε με την έκδοση της υπ' αρ. 686/29-05-2020 Απόφασης (ΑΔΑ:693Ψ7Λ1-ΠΝΡ) της Οικονομικής Επιτροπής, βάσει της οποίας προκρίθηκαν να συμμετάσχουν στην Φάση Β.Ι του Διαγωνισμού ο κάτωθι: Υποψήφιος («Προεπιλεγείς»): «ΤΕΚΑΛ Α.Ε.»

Η Προσφορά πρέπει να υποβληθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις της παρούσας μέχρι την Ημερομηνία Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών, ήτοι μέχρι την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, ώρα 11:00 π.μ. (Ώρα Ελλάδος).

Ολόκληρη η απόφαση ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΕΩΣ 22/2022 όπως αναρτήθηκε στη Διαύγεια