Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Δραπετεύουν με εκλογές

Δραπετεύουν με εκλογές Και ξαφνικά ο κ. Μητσοτάκης σε σειρά συνεντεύξεών του άνοιξε το παράθυρο για πρόωρες εκλογές. Επικαλείται την “τοξικό...

Δραπετεύουν με εκλογές

Και ξαφνικά ο κ. Μητσοτάκης σε σειρά συνεντεύξεών του άνοιξε το παράθυρο για πρόωρες εκλογές. Επικαλείται την “τοξικότητα” του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., αποδεικνύοντας ότι η ενοχλητική αντιπολίτευση δεν γίνεται ανεκτή από τους… Λουδοβίκους.

Δεν αναφέρεται καν στα πραγματικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει.

Δεν αναφέρεται καν στην πανδημία που επιστρέφει ουσιαστικά με έκτο κύμα και το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται ακόμα ανέτοιμο γι’ αυτό, όπως και στα προηγούμενα κύματα.

Δεν αναφέρεται στον πληθωρισμό που έχει χτυπήσει κόκκινο, τοποθετώντας την Ελλάδα σε μία από τις πρώτες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση που πληρώνει ακριβότερα την ενεργειακή κρίση.

Έτσι, δεν αναφέρεται στην αλλοπρόσαλλη απόφασή του να εγκαταλείψει με βίαιο τρόπο τον λιγνίτη, λες και η Ελλάδα ήταν μια χώρα με ήδη σημαντικές δομές για καθαρή ενέργεια.

Ούτε κάνει λόγο για την προβληματική τακτική του στην εξωτερική πολιτική, του “δεδομένου συμμάχου”, την οποία όχι μόνο δεν συζήτησε με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά ούτε καν με μέλη του υπουργικού του συμβουλίου.

Η αλήθεια είναι ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι “βαρύς” από κάθε άποψη. Τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ήδη αφήνουν πίσω τους απλήρωτους λογαριασμούς. Ο μηνιαίος μισθός, ακόμα και στις οικογένειες που μπαίνει τακτικά και χωρίς προβλήματα στο σπίτι, τελειώνει μέσα στην τρίτη εβδομάδα. Τα είδη πρώτης ανάγκης τείνουν να καταστούν είδη πολυτελείας στα supermarkets.

Το συσσωρευμένο ιδιωτικό χρέος θα εκτιναχθεί, καθώς τα μηνύματα από παντού δείχνουν πως όποια χώρα δεν έχει προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο, θα είναι η χώρα που θα πληρώσει πιο ακριβά τη συνεχιζόμενη διεθνή ένταση που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται πια σε ένα δίλημμα: η πλήρης κατάρρευση ή η δραπέτευση.

Διαφορετικά, όπως το έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, οι επερχόμενες εκλογές: Πολιτική Αλλαγή και ο εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος.