Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Γαλλικές βουλευτικές εκλογές: Ο Μακρόν ελπίζει σε αυτοδυναμία – Μεγάλη «πρωταγωνίστρια» και πάλι η αποχή

  Ο   Εμανουέλ Μακρόν   ελπίζει ότι τα 49 εκατομμύρια των ψηφοφόρων που προσέρχονται σήμερα στις κάλπες θα του δώσουν την απόλυτη πλ...

 Ο Εμανουέλ Μακρόν ελπίζει ότι τα 49 εκατομμύρια των ψηφοφόρων που προσέρχονται σήμερα στις κάλπες θα του δώσουν την απόλυτη πλειοψηφία για τα επόμενα 5 χρόνια στην Εθνοσυνέλευση, κάτι που δεν διαφαίνεται όμως από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις της Παρασκευής. Ήδη το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου σκέφτεται συμμαχίες για να μπορέσει να κυβερνήσει. Ένα είναι σίγουρο: ότι ο Ζαν Λυκ Μελανσόν θα είναι η αξιωματική αντιπολίτευση στη Γαλλία.

Μεγαλύτερος παράγοντας αυτού του β’ γύρου είναι και πάλι η αποχή που αναμένεται να είναι εξαιρετικά υψηλή. Στη μειωμένη συμμετοχή, η οποία είναι παραδοσιακά χαμηλότερη στο δεύτερο γύρο από τον πρώτο, συμβάλλει και ο καύσωνας που επικρατεί στη Γαλλία τις τελευταίες μέρες. Ενδεικτικά, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο Παρίσι Θωμαϊς Παπαϊωάννου, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι είχε ψηφίσει στη γαλλική πρωτεύουσα μόλις το 10% των ψηφοφόρων.

Τα πρώτα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στις 22:00 ώρα Ελλάδας. Ο κ. Μακρόν έχει ήδη προγραμματίσει στις 20:00 ώρα Ελλάδας να συναντήσει τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα στελέχη του κόμματός του και κυρίως τους συμβούλους του για να «πουλήσει» το αποτέλεσμα στους ψηφοφόρους του και στους υπόλοιπους Γάλλους.

https://www.ertnews.gr/