Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Επανέρχεται ο πρώην Δήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωσταράς και κατηγορεί το Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο με νέα στοιχεία

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο δεχτήκαμε σφοδρή επίθεση, από την παράταξη του κ.Κωστούρου, επειδή τολμήσαμε να παρευρεθούμε σε συγκέντρωσ...

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο δεχτήκαμε σφοδρή επίθεση, από την παράταξη του κ.Κωστούρου, επειδή τολμήσαμε να παρευρεθούμε σε συγκέντρωση των εργαζομένων στην καθαριότητα με το σωματείο τους οπού και καταγγέλθηκαν ακραίες συμπεριφορές και τακτικές απειλών ,τρομοκρατίας καθώς και εξαναγκασμό σε εργασία χωρίς συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής. Προπηλακιστήκαμε εκεί γιατί τολμήσαμε επίσης να παρευρεθούμε.

Η ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων από παρευρισκόμενο στο χώρο Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης του κ.Κωστούρου, ήταν άκρως ρατσιστική και πρωτόγνωρη για τον τοπικό μας πολιτισμό και την κουλτούρα μας :Ποιος είσαι εσύ ρε χοντρούλη; Φύγε από εδώ ρε χοντρέ! Πως είσαι ντυμένος έτσι ρε; Τέτοια φρασεολογία και τέτοιοι ρατσιστικοί χαρακτηρισμοί δεν τιμούν την πόλη μας και ιδιαίτερα δεν τιμούν την παράταξη του κ. Κωστούρου.

Περίμενα από το Δήμαρχο να επαναφέρει στην τάξη τον Δημοτικό του Σύμβουλο ,να τον επιπλήξει ή ακόμα και να τον διαγράψει .Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε Είναι φανερό λοιπόν ότι δυστυχώς ο Δήμαρχός μας επικροτεί τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Προσπάθησαν να αποδείξουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι όλα είναι καλά ,και οι καταγγελίες των εργαζομένων είναι άστοχες, άδικες και ψευδείς. Όλες οι ευθύνες για την κακή λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας ριχτήκαν στις πλάτες των εργαζομένων από τον κ. Δήμαρχο: Αυτοί φταίνε για τα χαλασμένα αυτοκίνητα, αυτοί τα χαλάνε, αυτοί φταίνε γιατί παίρνουν συνεχόμενες αναρρωτικές άδειες.

Δυστυχώς όμως για τη Δημοτική Αρχή υπάρχει δεδικασμένο που αφορά τη μη συμμόρφωσή της σε σχέση με τις συνθήκες ασφαλείας των εργαζομένων και τα μέτρα ατομικής προστασίας(ΜΑΠ), που οφείλει να τους παρέχει και δεν το έκανε.

Το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης σε συνεδρίασή του στις 29 Σεπτεμβρίου 2020, με την υπ.αριθμ Α108/2021 απόφασή του δέχτηκε ότι: o τραυματισμός της εργαζόμενης στην καθαριότητα του Δήμου Ναυπλιέων οφείλεται στο γεγονός ότι φορούσε ακατάλληλα υποδήματα εξαιτίας της :ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ άρθρο 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1,ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ 396/1994 ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ! Δηλαδή ημιαρβυλα με αντιολισθητική σόλα! Το δικαστήριο καταλογίζει στο Δήμο Ναυπλιέων το ποσό των 25.000 ευρώ ως αποζημίωση στην εργαζόμενη δηλαδή 25.000 ευρώ συν 6.431,51 ευρώ τόκοι .Συνολικά ο Δήμος Ναυπλιέων πλήρωσε 31.431,51 ευρώ με την υπ.αριθμ 298/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, στην οποία προεδρεύει ο κ. Κωστούρος.

Αυτά προς το παρόν και θα δούμε στη πορεία ημερομηνίες, υπογραφές υπαλλήλων είδη ατομικής προστασίας που ισχυρίζεται η Δημοτική Αρχή ότι τους παρέδωσε, ποιο έτος αφορούσαν και σε ποιο έτος τους παραδόθηκαν.

ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑΣ