Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Άσκηση για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου (εικόνες-βίντεο)

Πυροσβεστική άσκηση για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς και προληπτικής απομάκρυνσης επισκεπτών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη ...



Πυροσβεστική άσκηση για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς και προληπτικής απομάκρυνσης επισκεπτών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 στο Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε καιρικές συνθήκες με υψηλές θερμοκρασίες, χαμηλή υγρασία και κατά τόπους ισχυρούς ανέμους, καθώς και δείκτη επικινδυνότητας πρόβλεψης δασικών πυρκαγιών 4 και μεταφορά τραυματία από το Αρχαίο Θέατρο. Συμμετείχαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, η ΔΙΠΥΝ Αργολίδας, η Π.Υ. Ναυπλίου, η Δασική Υπηρεσία Αργολίδας, ο Δήμος Επιδαύρου, η ΕΛ.ΑΣ το ΕΚΑΒ και εθελοντές.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, ο αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιώργου Καραγιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας Άλκηστις Παπαδημητρίου.

(φωτογραφίες Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)