Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Κρανίδι: Το ταξίδι στην ιστορία με οδηγό τα άστρα ... ήταν συγκλονιστικό...

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ... ΗΤΑΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ... ...

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ...


ΗΤΑΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ...

ΙΟΥΝΙΟΣ 2022

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου στην αίθουσα του Γυμνασίου Κρανιδίου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το ΣΔΕ Ναυπλίου - παράρτημα Κρανιδίου μαζί με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου με θέμα: «Ένα ταξίδι στην ιστορία με οδηγό τα άστρα».

Παρουσιάστηκε η ερευνητική, επιστημονική έρευνα - εργασία με τίτλο:«Η αστρονομική χρονολόγηση του τέλους του Τρωικού πολέμου και της επιστροφής του Οδυσσέα στην Ιθάκη».

Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό ο καθηγητής και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας κ. Τάσος Λάμπρου εκ μέρους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί στο Κρανίδι, μίλησε για την πρωτοβουλία να διοργανωθεί αυτή η εκδήλωση, τόνισε την σημασία του ΣΔΕ Κρανιδίου, που εδώ και 15 χρόνια προσφέρει ένα σημαντικό εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο στην τοπική κοινωνία της Ερμιονίδας και παρουσίασε τους ομιλητές:

- Τον Δρ.Γεώργιο Κόνδη, καθηγητή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο οποίος παρουσίασε συνοπτικά το ιστορικό και κοινωνικό περιβάλλον της εποχής του Τρωικού πολέμου.

-Τον MSC Φυσικό, Αστρονόμο Ζαχαρία Ζαχαρόπουλο, μέλος της Ε.Ε.Φ, ο οποίος παρουσίασε συνοπτικά την διεπιστημονική μελέτη που έχει ως θέμα, πως μέσω της Αστρονομίας και πολλών άλλων επιστημών υπάρχει η δυνατότητα ακριβής χρονολόγησης των ιστορικών γεγονότων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Γιάννη Γεωργοπούλου, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στους ομιλητές, έδωσε την υπόσχεση να ξαναπαρουσιαστεί η επιστημονική αυτή έρευνα και σε άλλα σχολεία του Δήμου μας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιά και τέλος τόνισε το θετικό ρόλο του Σχολείου Δεύτερης ευκαιρίας Κρανιδίου στην τοπική μας κοινωνία.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παράδοση αντιγράφων της επιστημονικής μελέτης, η οποία έχει εκκριθεί από την Ακαδημία Αθηνών, από τον κεντρικό ομιλητή κ. Ζαχαρία Ζαχαρόπουλο στο Δήμο Ερμιονίδας, στο Γυμνάσιο Κρανιδίου και στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου και Κρανιδίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος κ. Αντωνία Αντωνοπούλου,η Διευθύντρια του Γυμνασίου Κρανιδίου κ. Ελένη Στογιάννου, η Διευθύντρια του ΣΔΕ Ναυπλίου και Κρανιδίου κ. Έφη Ντασκαγιάννη, συνάδελφοι καθηγητές, τα μέλη των Εκπαιδευτικών κοινοτήτων των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και ενεργοί πολίτες του τόπου μας με ενδιαφέροντα στον τομέα της Ιστορίας, της Αρχαιολογίας,της Αστρονομίας και του πολιτισμού.

Οι εκπαιδευτικοί του ΣΔΕ Κρανιδίου.