Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Κώστας Καράπαυλος: "Εγκατάσταση εξοπλισμού πρόσβασης ΑΜΕΑ Βουλευτικού" Μια προτεραιότητα που έμεινε και αυτή στα λόγια

 Το Βουλευτικό δεξιά στην φωτογραφία. Με το προστώον του που τότε  δεν είχε ακόμα γκρεμιστεί.  Το Βουλευτικό που κάποιοι παλαιότεροι το ονομ...

 Το Βουλευτικό δεξιά στην φωτογραφία. Με το προστώον του που τότε  δεν είχε ακόμα γκρεμιστεί. 

Το Βουλευτικό που κάποιοι παλαιότεροι το ονομάζαμε, "το Ωδείο". Δεν ξέρω αν υπήρξε παιδί ανάπηρο ή  με κινητικά προβλήματα που να αποκλείστηκε από την μουσική εκπαίδευση την εποχή εκείνη.

Γνωρίζω όμως καλά ότι εδώ και καιρό  ανάπηροι, άτομα με κινητικά προβλήματα, ηλικιωμένοι αποκλείονται από μουσικές εκδηλώσεις, συνέδρια, ομιλίες, βιβλιοπαρουσιάσεις

Και αυτό είναι  μια εμφανής βία.

Ο αφανής ήρωας της Ελληνικής Επανάστασης, ο δικός μου ήρως, Θεόδωρος Βαλλιάνος, μηχανικός, αρχιτέκτονας, λόγιος, που μόνος του με λίγους γενναίους έμεινε κλεισμένος στο Μπούρτζι και το υπερασπίστηκε όταν έφτασαν στο Ναύπλιο οι ορδές του Δράμαλη, ήταν αυτός που ως μηχανικός επέβλεψε τις εργασίες στο Βουλευτικό.

Έκανε αξιοσημείωτη εργασία και έλαβε εύφημο μνεία για αυτήν. Αλλά τότε δεν υπήρχαν οι ανελκυστήρες ούτε οι αυτόματοι αναβατήρες-καρεκλάκια.

Τώρα όμως που προ πολλού τους έχουμε ; Πως το επιτρέπουμε ; Πως επιτρέψαμε να ανεβάσουμε στα χέρια τον Λεωνίδα Κύρκο, τότε στο συνέδριο για τον Γρηγόρη Φαράκο ; Θυμάσαι Γιάννης Δαρλάσης;

Δεν μπορεί να μην είναι προτεραιότητα αυτό Τι να τα κάνω τα μεγάλα λόγια για τις αναπλάσεις πλατειών; Πόσα λόγια;

Ακούστε τώρα τα στοιχεία για να φρίξετε.

Τεχνικό πρόγραμμα Δήμου Ναυπλιέων 2014. Ψηφισμένο πριν εννέα ολόκληρα χρόνια. Τίτλος του έργου "Εγκατάσταση εξοπλισμού πρόσβασης ΑΜΕΑ Βουλευτικού"

Φεβρουάριος 2020.  Πριν από 29 μήνες. Δηλώσεις της κ. Προέδρου του ΔΟΠΠΑΤ: "Είμαστε στην τελική διαδικασία ώστε να αρθούν και οι τελευταίες γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε να προμηθευτούμε και να τοποθετήσουμε το αναβατόριο για τη γρήγορη, εύκολη και ασφαλή πρόσβαση των ΑμεΑ στην αίθουσα του Βουλευτικού."

Ειλικρινά ελπίζουμε να τοποθετηθεί άμεσα. Πόσο κρατάει αυτή η "τελική διαδικασία και οι τελευταίες γραφειοκρατικές διαδικασίες:" Προφανέστατα τρώτε δούλεμα

Ελπίζουμε να μην αναγκασθούμε εμείς να το κάνουμε του χρόνου που θα αναλάβουμε, διότι βία είναι να μην μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος  την εκδήλωση κατά της βίας.

Άκου εκεί να το έχουν στο τεχνικό πρόγραμμα του 2014 και να μην προχώρησε το παραμικρό........

Είμαι κακός λένε κάποιοι. Είμαι;

Κώστας Καράπαυλος