Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Α. Πουλάς: «Μόνο μία Γη» και οφείλουμε να την διαφυλάττουμε και να την προστατεύουμε

Γιορτάζουμε σήμερα όπως κάθε χρόνο από το 1972 την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε μία χρονική συγκυρία μετά από μία διετία πανδημίας και ε...


Γιορτάζουμε σήμερα όπως κάθε χρόνο από το 1972 την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε μία χρονική συγκυρία μετά από μία διετία πανδημίας και εν μέσω μίας έντονης ενεργειακής κρίσης, γεγονότα που έχουν φέρει στο προσκήνιο την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και τον τρόπο διαχείρισης των φυσικών του πόρων. Είναι ζήτημα που μας αφορά όλους ανεξαιρέτως, συνδέεται άμεσα με την ποιότητα της ζωής και της υγείας μας και με τον κίνδυνο της επισιτιστικής κρίσης προ των πυλών αποτελεί πλέον κρίσιμο θέμα επιβίωσης. Αποτελεί αδιαμφισβήτητη ανάγκη καθημερινά να σεβόμαστε και να προστατεύουμε το περιβάλλον με ενέργειες, πράξεις και πολιτικές που θα έχουν ως στόχο τη βιωσιμότητά του και την αειφορία του διότι επιδιώκουμε και θέλουμε να είναι σε θέση να φιλοξενήσει στο μέλλον με αξιοπρέπεια πολλές γενιές ακόμη.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι είναι «Μόνο μία Γη» όπως είναι ο φετινός τίτλος της Ημέρας Περιβάλλοντος 2022 και οφείλουμε να την διαφυλάττουμε και να την προστατεύουμε.