Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Μητσοτάκης προγραμματίζει εκλογές, όχι επειδή θέλει, αλλά επειδή σύρεται στις κάλπες από την ίδια την κοινωνία.

 Η κοινωνία ασφυκτιά Ο κ. Μητσοτάκης προγραμματίζει εκλογές, όχι επειδή θέλει, αλλά επειδή σύρεται στις κάλπες από την ίδια την κοινωνία. Βρ...

 Η κοινωνία ασφυκτιά

Ο κ. Μητσοτάκης προγραμματίζει εκλογές, όχι επειδή θέλει, αλλά επειδή σύρεται στις κάλπες από την ίδια την κοινωνία.

Βρισκόμαστε στο φάσμα των ποσοστών του πληθωρισμού που έχουν κάνει ανυπόφορη την καθημερινότητα των πολιτών. Χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης, η ακρίβεια θα σαρώσει και τον χειμώνα που έρχεται. Τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα είναι αυτά που πρώτα πλήττονται. Οι μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις, για δεύτερη φορά μετά την πανδημία, δεν βγαίνουν.

Και πώς να βγουν; Ο πληθωρισμός (κυρίως λόγω ενέργειας και καυσίμων) βρίσκεται ήδη στο 11,3% για το Μάιο, η βενζίνη στα 2,5 ευρώ, το καλάθι της νοικοκυράς 40% αυξημένο, η τιμή του ρεύματος σε αβίωτα επίπεδα, και όλα αυτά θα αυξηθούν έτι περαιτέρω. Το σύνολο των ποιοτικών στοιχείων που αποτυπώνονται στις έρευνες γνώμης δείχνουν δυσαρέσκεια ως προς την κυβερνητική πολιτική που ξεπερνά ακόμα και το 70%.

Επιπλέον, μια σειρά από δείκτες επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βιώνει “ακρίβεια Μητσοτάκη”. Η πολιτικές του κ Μητσοτάκη (βίαιη απολιγνιτοποίηση, ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ, άρνηση μείωσης ΕΦΚ, κοροϊδία με υπερκέρδη) όχι μόνο δεν περιορίζουν αλλά πολλαπλασιάζουν τα αρνητικά αποτελέσματα της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης. Ταυτόχρονα, στο σύνολο των επιλογών του σε εκπαίδευση, εργασία, κοινωνική πολιτική, χρηματοπιστωτικό σύστημα, οικονομία και ανάπτυξη είναι φανερό ότι έχουμε μια κυβέρνηση που εργάζεται για τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών την ώρα που λεηλατεί την κοινωνία. Οι εκλογές θα δώσουν την διέξοδο και την εναλλακτική της πολιτικής αλλαγής.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κ. Μητσοτάκης εξ αρχής θα ήθελε την ολοκλήρωση της τετραετίας. Όμως, διαπιστώνει μέρα με την ημέρα πως κάτι τέτοιο θα τον οδηγήσει σε μια ακόμη πιο βαριά ήττα που θα είναι αδύνατον να ελέγξει το κόμμα του. Έτσι, οι πολίτες είναι εκείνοι που του δείχνουν την έξοδο και δεν πρόκειται για δική του επιλογή.

Το σίγουρο είναι πως για την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών θα ρίξει την ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως κάνει πάντα. Κυβερνάει τρία χρόνια, έχει καταστρέψει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και όταν θα έρθει εκείνη η ώρα θα πει ότι πάει σε εκλογές για να απαλλαγεί η χώρα από την τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη το έκανε αυτό την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξή του. Ωστόσο, μια κοινωνία που ασφυκτιά εξ αιτίας του δεν τον ακούει πια.