Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς και θυελλώδεις βοριάδες τη Δευτέρα 19/12 - Βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά

  Σύνταξη άρθρου: Στρατής Βουγιούκας, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος ΕΑΑ – Πεντέλη, Κυριακή  18  Δεκεμβρίου 2022, 16:30 Σύμφωνα με τα προγνωστικά ...

 

Σύνταξη άρθρου: Στρατής Βουγιούκας, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος

ΕΑΑ – Πεντέλη, Κυριακή  18  Δεκεμβρίου 2022, 16:30

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, διαφορετικό πρόσωπο αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας το διήμερο Δευτέρα 19/12 - Τρίτη 20/12, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές (χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά), την πολύ σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και την επικράτηση τοπικά θυελλωδών βοριάδων. Πιο αναλυτικά:

Τη Δευτέρα 19/12 τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στην κεντρική, ανατολική και βόρεια χώρα, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά και ενδεχομένως νωρίς το πρωί σε περιοχές του Έβρου με χαμηλότερο υψόμετρο. Πτώση κατά 8-10 βαθμούς θα σημειώσει η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας και κατά 12 βαθμούς περίπου στον Έβρο. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η εκτιμώμενη πτώση των μεγίστων θερμοκρασιών τη Δευτέρα 19/12 συγκριτικά με τις μέγιστες τιμές της Κυριακής 18/12.

Παράλληλα, τοπικά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι αναμένεται να επικρατήσουν στο Αιγαίο και σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη παρουσιάζονται οι επικρατούσες διευθύνσεις και οι εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις των ανέμων κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 19/12.

Επισημαίνεται ότι ο συνδυασμός της πτώσης της θερμοκρασίας με τους πολύ ενισχυμένους ανέμους θα έχει ως αποτέλεσμα της έντονη αίσθηση ψύχους, με την αισθητή θερμοκρασία να κυμαίνεται σε μονοψήφιες τιμές.

Την Τρίτη 20/12 τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια, περιοχές όπου η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, ενώ οι βόρεια άνεμοι στα ανατολικά και στο Αιγαίο θα διατηρηθούν στα επίπεδα των 6-8 μποφόρ.


https://www.meteo.gr/