Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ένταση και αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση και τους υποψήφιους Δημάρχους στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων για τις αυξήσεις στα Δημοτικά Τέλη (φωτό & βίντεο)

 Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα επικράτησε σήμερα το μεσημέρι στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, όπο...

 Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα επικράτησε σήμερα το μεσημέρι στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, όπου συζητήθηκε το θέμα των αυξήσεων στα Δημοτικά Τέλη, αυξήσεις που αγγίζουν για τον επόμενο χρόνο τα 39% το τ.μ. για τα σπίτια και το 24,4% για τις επιχειρήσεις, και στο σύνολο της διετίας τα 91% και 46% αντίστοιχα.

Από νωρίς είχε συγκεντρωθεί έξω από το Δημαρχείο, στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων αρκετός κόσμος, που συνεχώς πύκνωνε, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των παρατάξεων ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ, ενώ το παρόν έδωσαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Δημήτρης Ορφανός, Δημήτρης Παπαδημόπουλος και Κωνσταντίνος Μάκαρης.

Την ώρα που ξεκίνησε η συζήτηση, ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, ανέβηκαν προς το δεύτερο όροφο όπου γινόταν η συνεδρίαση και κατέκλεισαν όλους τους χώρους του Δημαρχείου, εκφράζοντας συγχρόνως έντονη αντίδραση για τις αυξήσεις.

Ακολούθησαν αντεγκλήσεις μεταξύ του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που μάταια προσπαθούσε να βάλει τάξη και του Αντιδημάρχου Οικονομικών, με Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης, πολίτες και τους επικεφαλής των Παρατάξεων που θα διεκδικήσουν τη Δημαρχία στις προσεχείς εκλογές, την ίδια ώρα που ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, είχε συνδεθεί μέσω διαδικτύου και δεν παρευρίσκετο στην αίθουσα, προκαλώντας αρνητικά σχόλια, για την απουσία του.

Τα εμπεριστατωμένα σχόλια  και παρατηρήσεις, όλων όσων έλαβαν το λόγο και ήταν αντίθετοι με τις αυξήσεις, με παραδείγματα και από άλλους Δήμους για πάγωμα των τιμών και σε ορισμένους ακόμα και μείωση, δεν έκαμψαν την αντίσταση του Αντιδημάρχου που οχυρωμένος πίσω από τη λογική της ανταποδοτικότητας των Δημοτικών Τελών, τα απέρριψε όλα, μη δυνάμενος να απαντήσει και γιατί δεν είχε προηγηθεί κάποιος διάλογος, ενημέρωση και ήρθαν την παραμονή της εκπνοής του χρόνου.

Στα συμπεράσματα να καταγραφεί η κοινή διαπίστωση όλων, ότι οι αυξήσεις αυτές είναι αποτέλεσμα του τρόπου που γίνεται η οικονομική διαχείριση όλων των λειτουργιών του Δήμου.

Για την απουσία του από την ζωντανή συνεδρίαση ο Δήμαρχος δικαιολογήθηκε ότι έβηχε, την ίδια ώρα βέβαια που έμπαιναν και έβγαιναν συνεχώς Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής του, δίπλα από την αίθουσα στο προσωπικό του γραφείο, του Δημάρχου, όπου και παρακολουθούσε όσα συνέβεναν δίπλα.

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο του συνεργάτη μας Βασίλη Παπαδόπουλου: