Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ο Δήμος Επιδαύρου στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία» πραγματοποίησε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο στο Λυγουριό

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία», μια ζεστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2022 στο Π...

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία», μια ζεστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2022 στο Πνευματικό Κέντρο στο Λυγουριό που διοργάνωσε ο Δήμος Επιδαύρου.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες , όπως της κ.Κοτρώνη (Φυσίατρος, Διευθύντρια Κλινικής Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Γενικού Νοσοκομείου ΚΑΤ) για την «Έννοια της Αναπηρίας και της Ιατρικής Αποκατάστασης», του κ. Χριστάκη(Εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών), του κ. Αγιασμένου Μαρίνου(Προέδρου του Χατζηπατέρειου Ιδρύματος) και της Τοπικής Συμβούλου Επιδαύρου Γεωργίας Τσόλη.

Επίσης, ατμόσφαιρα γεμάτη έκπληξη και συγκίνηση, δημιούργησε η παρουσίαση της θεατρικής παράστασης από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών «ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ» ,υπό την καθοδήγηση του ταλαντούχου ηθοποιού, σκηνοθέτη και φίλου του Συλλόγου, Σωτήρη Ταχτσόγλου.

Από το δήμαρχο Επιδαύρου αναφέρθηκαν οι μέχρι τώρα προσπάθειες της δημοτικής αρχής προκειμένου όλο και περισότεροι χώροι να γίνουν προσβάσιμοι και φιλικοί για τα άτομα με αναπηρία. Όπως επισημάνθηκε, μένουν πολλά ακόμα να γίνουν προς αυτή τη κατεύθυνση και προϋπόθεση είναι η συνεργασία όλων των φορέων. Τέλος επισημάθηκε η ανάγκη να προχωρήσει και η ιδιωτική πρωτοβουλία (ξενοδοχεία, ετσιατόρια κλπ) σε αναβαθμίσεις με επίκεντρο την προσβασιμότητα των εμποδιζόμενων ατόμων.

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν αναμνηστικά στην θεατρική ομάδα και βραβεύτηκαν κύριοι συντελεστές στο χώρο της αναπηρίας, όπως ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών, το παράρτημα Αργολίδας ,η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Πελοποννήσου, ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες, η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου , η «Οδύσσεια» Σύλλογος ΑΜΕΑ Αργολίδας και ο  κ. Δέδερης Γεώργιος για την πολύτιμη βοήθεια του στους ανθρώπους με αναπηρία αλλά και στην διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κ. Ανδριανός (βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας), ο κ. Πουλάς (βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ), , ο κ. Οψιμούλης Φ. (Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ), ο κ. Γαλάνης Θ. (επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης) ο κ. Γαλάνης Κ. (Αντιδήμαρχος), ο κ. Παύλου (πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΠ.), ο κ. Κρέτσης (πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.ΕΠ),  Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Αρχαίας και Νέας Επιδαύρου, Βερδελής Γεώργιος και Ρουμελιώτης Γιάννης, τοπικοί σύμβουλοι και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λυγουριού ‘’Ο Καββαδίας’’ Ίωνας Ξυπολιάς.