Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Προγραμματική σύμβαση Περιφέρεια Πελοποννήσου και “Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε.” για την αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης Ναυπλίου – Νέας Κίου

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της “Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε.” AΟΤΑ, με αντικείμενο την αξιοποίηση της παρ...



Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της “Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε.” AΟΤΑ, με αντικείμενο την αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης Ναυπλίου – Νέας Κίου, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου.

“Πρόκειται για ένα έργο με περιβαλλοντική και πολιτιστική διάσταση” σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης, ο οποίος πρόσθεσε ότι η σύμβαση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίησή του.

Στο πλαίσιο της σύμβασης, την οποία εκ μέρους της “Αναπτυξιακής Μεσσηνίας” υπέγραψε ο πρόεδρός της Τάσος Σαρδέλης, ο εν λόγω αναπτυξιακός οργανισμός αναλαμβάνει να εκπονήσει την αρχιτεκτονική μελέτη, την στατική και την περιβαλλοντική μελέτη, καθώς και να συντάξει τα τεύχη δημοπράτησης για το πιο πάνω έργο.

Το έργο προβλέπει την ανάδειξη και αξιοποίηση του υδροβιότοπου της παραλιακής ζώνης Ναυπλίου – Νέας Κίου, ως συνέχεια προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κατά το διάστημα 2014 – 2015.

Επιδιώκεται, ειδικότερα, η ανάδειξη και αξιοποίηση της περιοχής που ορίζεται βόρεια από τα όρια του σχεδίου πόλης Ναυπλίου έως τον Ιναχο και από τη θάλασσα έως το νότιο όριο της παραλιακής οδού Ναυπλίου – Νέας Κίου.

Το έργο συμβάλλει στην προστασία και ανάδειξη ενός σημαντικού τμήματος του υδροβιότοπου που εκτείνεται στην ευρύτερη παραλιακή ζώνη Ναυπλίου – Νέας Κίου – Κιβερίου. Μέσα από αυτό προστατεύονται και αναδεικνύονται σημαντικά στοιχεία χλωρίδας και πανίδας της Αργολίδας, ευαισθητοποιούνται κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής και διευκολύνονται εκπαιδευτικοί προκειμένου να αναπτύξουν σχετικές δράσεις που απευθύνονται στις νεότερες γενιές.