Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Λαογραφικό Μουσείο Κεφαλαρίου: Με επιτυχία οι πολιτιστικές εκδηλώσεις για την ελιά

   Έκλεισαν την Κυριακή 11 του μήνα με επιτυχία οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Λαογραφικό Μουσείο Κεφαλαρίου, τους μήνες Νοέμβ...


 

 Έκλεισαν την Κυριακή 11 του μήνα με επιτυχία οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Λαογραφικό Μουσείο Κεφαλαρίου, τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο με θέμα «Ανάδειξη Αγροδιατροφικών Προϊόντων που είναι συνυφασμένα με την άυλη πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής Αργολίδας» στα πλαίσια προγράμματος του ΥΠ.ΠΟ.Α. και αφορούσε την ελιά και τα προϊόντα της.

Κατά τη διάρκεια της δράσης πραγματοποιήθηκαν διήμερες επισκέψεις μαθητών σε ελαιώνα και λιομάζεμα, σε ελαιοτριβείο της περιοχής μας και τυποποιητήριο λαδιού, στα εκθέματα της ελιάς του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλαρίου και γευσιγνωσία με τηγανίτες από φρέσκο λάδι και χυμό.

Την Κυριακή ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις με ημερίδα για την ελιά, όσον αφορά την ιστορική διαδρομή της στη μεσόγειο και την Ελλάδα, τη συμβολή της στον πολιτισμό και τη θρησκεία μας, τη διατροφική αξία των προϊόντων της και την προώθησή τους στις ντόπιες και ξένες αγορές.

Αξιόλογοι ομιλητές-ειδικοί επιστήμονες, ανέπτυξαν διεξοδικά και σφαιρικά τα θέματα της ειδικότητάς τους και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απαγγελίες ποιημάτων για την ελιά και το λάδι, από μαθητές της περιοχής μας.

Η εκδήλωση έκλεισε με μπουφέ γευσιγνωσίας με τοπικά προϊόντα και εδέσματα, ποτά και γλυκά που πρόσφερε το Λαογραφικό Μουσείο και ντόπιοι παραγωγοί  -  χορηγοί  της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου  κ. Γιάννης Μαλτέζος, ο αιδεσιμότατος ιερέας του Ι.Ν.Ζωοδόχου Πηγής Π. Μιχαήλ Μετζάκης, ο Πρόεδρος των συντ/χων δημοσίων υπαλλήλων Δήμου Άργους-Μυκηνών κ. Νίκος Καρδαράκος, ο Πρόεδρος Δ.Δ. Ελληνικού κ. Παναγιώτης Καπετάνιος και πλήθος κόσμου (εκπαιδευτικοί, ελαιοπαραγωγοί κ.λ.π.).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλαρίου εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή των εκδηλώσεων (ομιλητές, συνεργάτες, εθελοντές, μαθητές, παραγωγοί, χορηγοί) και υπόσχεται να συνεχίσει να διοργανώνει πολιτιστικές και επιμορφωτικές εκδηλώσεις που αναδεικνύουν και προάγουν την κουλτούρα, τον λαϊκό πολιτισμό μας και τα εξαιρετικά προϊόντα της περιοχής μας.

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ