Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Το " Βραβείο της Καλύτερης ταινίας" πήρε ο Αργείτης μαθητής Θάνος Κορομπόκης στο φεστιβάλ Fecea στη Βραζιλία

  Χαρμόσυνα νέα έφερε ο Αργείτης 15χρονος μαθητής Θάνος Κορομπόκης, όταν η ταινία του πήρε το " Βραβείο της Καλύτερης ταινίας" σε...

 

Χαρμόσυνα νέα έφερε ο Αργείτης 15χρονος μαθητής Θάνος Κορομπόκης, όταν η ταινία του πήρε το " Βραβείο της Καλύτερης ταινίας" σε φεστιβάλ που διεξήχθη στη Βραζιλία.

Το φεστιβάλ ονομάζεται Fecea και λαμβάνει χωρα στην πόλη Alvorada της Βραζιλίας, είναι μαθητικό μη κερδοσκοπικό, με στόχο τη συνάντηση ταινιών από όλο τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη φάση της ταινίας συμμετείχαν περίπου 1400 ταινίες από 92 χώρες. Η ταινία του μαθητή Θάνου στην τελική φάση ήταν φιναλίστ και υποψήφια για το "βραβείο καλύτερου μοντάζ", "Καλυτερης Κινηματογραφίας" "καλύτερης σκηνοθεσίας" και τέλος "Καλύτερης ταινίας", το βραβείο το οποίο τελικά απέσπασε.

 Αξίζει να σημειωθεί πως η τελετή απονομής βραβείων πραγματοποιήθηκε σε ειδική αίθουσα του φεστιβάλ στις 3/12 και το όνομα της Ελλάδας αλλά και του εκπροσώπου της, Θάνου, ακούστηκε τη στιγμή της ανακοίνωσης.

Σύντομα ο νικητής θα λάβει το βραβείο του στην Ελλάδα, το οποίο όπως ο ίδιος λέει, ανήκει στον χώρο που αφιερώθηκε ο περισσότερος χρόνος για το μοντάζ και την ανάπτυξη των ιδεών, που δεν είναι άλλο από το γραφείο του διατροφολόγου νονού του, Γιάννη Ηλία.

Ο μαθητής μέσω του φεστιβάλ γνώρισε καινούρια άτομα, συνομίλησε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ και διεύρυνε του ορίζοντες του.

Τέλος, αναμένει να μάθει αυτές τις μέρες τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Συνάντησης Οπτικόακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio που διεξάγεται στον Πύργο Ηλείας.