Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Αργολίδα: Απεργία στις 28 Φλεβάρη - Συγκέντρωση στο Άργος

    Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ, 10:30πμ-ΠΛ. ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ - ΑΡΓΟΣ ...

 


 Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ,
10:30πμ-ΠΛ. ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ - ΑΡΓΟΣ

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Πολλές φορές χρησιμοποιούμε τους όρους εργασιακή ζούγκλα και σύγχρονη δουλεία για να υπερτονίσουμε μια εξοργιστική κατάσταση που κυριαρχεί στους χώρους δουλειάς. Και δυστυχώς η λεγόμενη εργασιακή ζούγκλα δεν είναι μια λεκτική υπερβολή. Οι όροι σκλαβιάς που αποτυπώνονται σε κανονισμούς εργασίας και σε ατομικές συμβάσεις είναι ο κανόνας.

Είναι συμβάσεις που αναγκάζονται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι προκειμένου να έχουν μια θέση εργασίας και ένα εισόδημα. Η κατάσταση στον κλάδο του εμπορίου είναι ένα απέραντο χάος στο οποίο ευδοκιμούν όλες οι εργασιακές σχέσεις της γαλέρας. Από τις συμβάσεις της μιας μέρας ως και το νέο εργασιακό φρούτο των μηδενικών ωρών, από τις συμβάσεις των γιορτών, τα 4ωρα και τα 6ωρα που κατακλύζουν τον κλάδο, την εργασία όποτε, όπου και όπως θέλουν οι επιχειρήσεις.

Ως εμποροϋπάλληλοι και εργαζόμενοι, ειδικά στα σούπερ μάρκετ, βιώνουμε την εντατικοποίηση της εργασίας, την καταπάτηση του ωραρίου, δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα απολύτως αναγκαία για εμάς και τις οικογένειες μας, αφού το μεγάλο κύμα της ακρίβειας «καταβροχθίζει» το μισθό σε λίγες μόνο μέρες.

Σε συνθήκες ακρίβειας που στενάζει η κάθε οικογένεια με τις τιμές σε βασικά προϊόντα να έχουν πάρει φωτιά, τα κέρδη των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ και όχι μόνο, εκτοξεύτηκαν. Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στην Ελλάδα τον Ιανουάριο έφτασε το 7,1%, πάνω από ένας στους δύο καταναλωτές δηλώνει πως έχει περιορίσει τις αγορές σε προϊόντα που σχετίζονται με τη σίτιση.

Είναι λοιπόν ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση όταν οι 5 μεγαλύτερες αλυσίδες supermarkets το 2023 ξεπερνούν τα 11δις ευρώ τζίρο! Ο Σκλαβενίτης άγγιξε τα 5 δις ευρώ, ο ΑΒ τα 2 δις, το my market το 1,58 δις, ο Μασούτης το 1,076 δις, ο Κρητικός τα 620 εκατ. Οι πωλήσεις του JUMBO ξεπέρασαν το 1δις.

Συνάδελφοι,

σήμερα είναι ακόμα πιο άμεσο, ακόμα πιο επίκαιρο το αίτημα για υπογραφή κλαδικής σύμβασης στο εμπόριο με αυξήσεις, κλαδικής σύμβασης που πέρα από το μισθολογικό θα βάζει φρένο και στην πλήρη ασυδοσία της εργοδοσίας στους όρους δουλειάς και στο ωράριο.

Χρειάζεται και θα το κάνουμε! Θα παλέψουμε εδώ και τώρα και με κάθε τρόπο για υπογραφή κλαδικής σύμβασης και για επιχειρησιακές συμβάσεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας και όχι στην επέκταση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ στις 28 Φλεβάρη, η απεργία που βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες μας διεκδικώντας εδώ και τώρα αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων μπροστά στα κύματα της ακρίβειας, είναι μια μάχη που οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι μπορούν να βγουν μπροστά και να την κάνουν δική τους υπόθεση.

 Να μην το βάλουμε κάτω μπροστά στις όποιες δυσκολίες. Συλλογικά, μαζί με το σωματείο μας θα παλέψουμε για ότι δικαιούμαστε! ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε από Κυβερνήσεις και εργοδοσία, δυναμώνουμε την οργάνωση και τον αγώνα μας!

 Η οργή και η αγανάκτηση όλων των εργαζομένων και του λαού για την ακρίβεια, για τους μισθούς που δε φτάνουν, για την έλλειψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για τα εργοδοτικά και κυβερνητικά εγκλήματα, πρέπει να γίνουν οργανωμένος αγώνας!

Με το σύνθημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» δίνουμε το παρόν στους αγώνες που έρχονται, στους αγώνες των αγροτών για την προστασία του εισοδήματος τους, με τους φοιτητές και τους μαθητές ενάντια στο νομοσχέδιο που υποβιβάζει μορφωτικά και επαγγελματικά δικαιώματα, τιμάμε αγωνιστικά τον έναν χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη ενώνοντας τη φωνή μας με τους συγγενείς των νεκρών, τους συμφοιτητές τους, όλο τον εργαζόμενο λαό ώστε αυτό το έγκλημα να μην συγκαλυφθεί.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της Απεργίας στις 28 Φλεβάρη, για τη μεγαλύτερη συμμετοχή των εργαζόμενων.

 

-------------------------------------------------------

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αργολίδας - Κορινθίας:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΡΓΟΣ 10:30 πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, στην πολιτική των «απελευθερωμένων τιμών», την κερδοσκοπία των βιομηχάνων και την ακρίβεια που κατατρώει το πενιχρό εισόδημά μας, απαντάμε με απεργία διεκδικώντας την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με όρους εργασίας και αμοιβής, που θα επιτρέπουν να ζούμε εμείς και οικογένειές μας με αξιοπρέπεια και όχι με το καθημερινό άγχος για επιβίωση.

Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην μεγαλοεργοδοσία του κλάδου μας με τα τεράστια κέρδη και τη κυβέρνηση, ότι είμαστε αποφασισμένοι και θα διεκδικήσουμε δυναμικά την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Απεργούμε και απαιτούμε ουσιαστικές συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, μέτρα ασφάλειας και προστασίας της ζωής μας για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα και τσακισμένους εργαζόμενους για τα κέρδη των ομίλων.

Απεργούμε για να μπει τέλος στην αθλιότητα των πλειστηριασμών, την υφαρπαγή από τις
τράπεζες και τα Funds, των σπιτιών και τις περιουσίας συναδέλφων και άλλων λαϊκών
οικογενειών, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αποτέλεσμα των αντεργατικών νόμων των κυβερνήσεων.

Απεργούμε και ξεκαθαρίζουμε στην μεγαλοεργοδοσία ότι τους νόμους όλων των κυβερνήσεων, που διαδοχικά ξήλωναν και ξηλώνουν εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις, δεν τους αναγνωρίζουμε και θα τους ανατρέψουμε με οργανωμένο αγώνα στους χώρους δουλειάς!

Απεργούμε στις 28 Φλεβάρη μια εμβληματική ημερομηνία, αφού κλείνει ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη. Έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να τηρήσουμε τη δέσμευση για τους 57 συνανθρώπους μας που χάθηκαν, στα νέα παιδιά που δεν γύρισαν στις οικογένειες τους, ότι δεν θα αφήσουμε το έγκλημα αυτό να ξεχαστεί. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, η πολιτική που βάζει τα κέρδη των ομίλων πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

Απεργούμε με πείσμα ενάντια στο «πάμε και όπου βγει».

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Κατώτερο Κλαδικό Μισθό στα 1000 ευρώ ή 40 ευρώ ημερομίσθιο. Αύξηση
σε ποσοστό 12% για το 2024.

8ωρο – 5νθήμερο – 40ωρο.
Όχι στην εργολαβική εργασία και στην διευθέτηση χρόνου εργασίας, στα
εξαντλητικά ωράρια.
Ξεπάγωμα όλων των ωριμάνσεων (τριετίες) από τον Φεβρουάριο του 2012.
Αυξήσεις σε όλα τα επιδόματα
Μέτρα υγιεινής και Ασφάλειας.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

--------------------------------------------------------------------------------------------

Ανακοίνωση του Αγροτοκτηνοτροφικού  Συλλόγου Αργολίδας - ΑΚΣΥΝΑ

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας, (ΑΚΣΥΝΑ), συνεχίζει τον δίκαιο αγώνα του, με τη συμμετοχή του στην πανελλαδική απεργία, τη Τετάρτη 28 Φλεβάρη.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση που καλούν τα εργατικά σωματεία,
σωματεία συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων ενάντια στη φτώχεια,
την ακρίβεια, στο ξεζούμισμα της ζωής μας. Συμμετέχουμε γιατί δεν
μπορούμε να ξεχάσουμε το αγκάλιασμα που μας επιφύλαξαν, στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα πριν μια εβδομάδα.

Συμμετέχουμε γιατί δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, ακριβώς πριν ένα χρόνο. Ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που πλήρωσαν με την ζωή τους 57 ψυχές.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους, να συμμετέχουν με τα δικά μας αιτήματα, στις 10:30 πμ στην Πλ. Αγίου Πέτρου, στο Άργος.

-----------------------------------------------------------------------------

 Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους Μυκηνών: Σας καλούμε να συμμετέχετε στις τοπικές συγκεντρώσεις που θα γίνουν από τοπικούς συλλόγους εργαζομένων, ενώνοντας τις διαμαρτυρίες μας με τους αυριανούς συνταξιούχους.

 Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (Π.Ο.Π.Σ.)

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Στις 28 Φλεβάρη 2024 δηλώνουμε δυναμικό «παρών» στη Γενική Απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζόμενων τόσο στον Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να βροντοφωνάξουμε

-Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για το έγκλημα των Τεμπών. Οι 57 συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους από τις αδικαιολόγητες και εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις περιμένουν ΔΙΚΑΙΩΣΗ.

-Δεκατέσσερα χρόνια και με τις μνημονιακές μειώσεις που ξεπέρασαν το 40%, οι συντάξεις μας όχι μόνο δεν αποκατέστησαν κάτι από τις περικοπές αλλά συνεχίζουν να αποδυναμώνονται με την έξαρση της ακρίβειας, αλλά και ό,τι δίνεται λόγω τιμάριθμου, το αφανίζει η προσωπική διαφορά.

-Η ΕΑΣ συνεχίζει να λεηλατεί τις συντάξεις που μόλις περάσουν τα 1400 ευρώ, υπόκεινται σε 3% παρακράτηση από το πρώτο ευρώ.

-Αποτέλεσμα να δυναμώνει όλο και περισσότερο η αδυναμία αγοράς ακόμη και βασικών προϊόντων. Η φτώχεια όλο και μεγαλώνει.

-Απαιτούμε αξιοπρέπεια για τη ζωή μας με όλα τα δικαιώματα που προστατεύουν την ποιότητα και τις ανάγκες μας.

Διεκδικούμε:

-Αυξήσεις στις συντάξεις μας 20%

-Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης

-Αύξηση του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ

-Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην ανταποδοτική σύνταξη

-Άμεση απόδοση σε όλους των αναδρομικών του 11μήνου

-Ένταξη των συντάξεων χηρείας στον Ν.4611/2019. Κατώτερη σύνταξη χηρείας ίση με την εθνική σύνταξη

-Κατάργηση της ΕΑΣ και επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων του 2017-2018

---------------------------------------------------------------------------------------

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Αργολίδας

Απεργούμε την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 - Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση

στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος και ώρα 10:30 π.μ.
Γιατί δεν ξεχνάμε το έγκλημα των Τεμπών κι ούτε πρόκειται να επιτρέψουμε να μείνουν αδικαίωτοι οι 57 συμπολίτες μας χάθηκαν. Οι υπεύθυνοι για το έγκλημα θα λογοδοτήσουν.

Γιατί θέλουμε να ζούμε από τον μισθό μας με αξιοπρέπεια και όχι να είμαστε οικονομικά εξαθλιωμένοι, να μην μπορούμε να βγάλουμε τον μήνα, να μη μπορούμε να στηρίξουμε τις ανάγκες των οικογενειών μας.

Γιατί θέλουμε παιδεία δημόσια και δωρεάν. Για πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα στο επιστημονικό μας αντικείμενο. Για να γίνουν χιλιάδες μόνιμοι διορισμοί ώστε να καλυφθούν όλες οι εκπαιδευτικές – μορφωτικές ανάγκες, για να μειωθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Για να μορφώνονται ολόπλευρα τα παιδιά μας σε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία.

Με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της 28 ης Φεβρουαρίου δίνουμε συνέχεια στον αγώνα απέναντι στην υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, στον αγώνα που δίνουμε ως εκπαιδευτικοί για να διατηρήσουμε τον παιδαγωγικό μας ρόλο, τη συλλογική λειτουργία των συλλόγων διδασκόντων.

Στις 28/2, τη μέρα του εγκλήματος των Τεμπών, ενώνουμε τη φωνή μας με χιλιάδες εργαζόμενους, όλοι μαζί, απεργούμε και διεκδικούμε:

1. Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
2. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ
3. Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
4. Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
5. Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
6. Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
7. Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
8. Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.
Το ΔΣ