Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Σαρώνει η μετάλλαξη Δέλτα - Έχει ήδη μεταλλαχθεί 152 φορές

  Σαρώνει σε παγκόσμια κλίμακα το στέλεχος «Δέλτα» του κορονοϊού. Ρεκόρ μεταλλάξεων. Συγκλονιστικές είναι οι παγκόσμιες καταγραφές για το στ...

 


Σαρώνει σε παγκόσμια κλίμακα το στέλεχος «Δέλτα» του κορονοϊού. Ρεκόρ μεταλλάξεων.

Συγκλονιστικές είναι οι παγκόσμιες καταγραφές για το στέλεχος «Δέλτα» του κορονοϊού.

Όπως προκύπτει από τις καταγραφές των διεθνών κέντρων πρόληψης και ελέγχου νόσων η «Δέλτα» έχει ήδη μεταλλαχθεί 152 φορές!

Η εξάπλωσή της είναι τόσο μεγάλη που μέσα σε λίγα 24ωρα και συγκεκριμένα από τις 31/10 οι μεταλλάξεις αυξήθηκαν κατακόρυφα αναπτύσσοντας 85 νέα στελέχη φτάνοντας τον αριθμό των 152 από 67 την περασμένη Κυριακή.

Ο βασικός λόγος είναι το γεγονός ότι σε παγκόσμια κλίμακα η διασπορά είναι τεράστια και όσο ο ιος μολύνει νέα άτομα και περισσότερο κόσμο τόσο πιο γρήγορα θα μεταλλαχθεί.

Από τις 152 μεταλλάξεις της «Δέλτα», η οποία είναι η κυρίαρχη στην Ελλάδα, έχει εμφανιστεί και η AY.4.2. με δύο κρούσματα στις Περιφερειακές Ενότητες του Κεντρικού και Νότιου Τομέα Αθηνών.

Μένει, ωστόσο, να δούμε την Πέμπτη στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ εάν και κατά πόσο αυξήθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του στο iEidiseis o καθηγητής Δημήτρης Παρασκευής ανέφερε ότι «η παρουσία των στελεχών AY.4.2 στην Ελλάδα που έχουν χαρακτηριστεί ως Δέλτα plus, αφορά μια υποομάδα των στελεχών Δέλτα και προς το παρόν δεν εμπνέουν ιδιαίτερη ανησυχία».

Μάλιστα, η ανάπτυξη μεταλλάξεων, σύμφωνα με τον καθηγητή, αποτελεί μια φυσική διεργασία για τον ιό και μέχρι στιγμής «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το στέλεχος Δέλτα plus είναι πιο μολυσματικό».

Πηγή: ieidiseis.gr