Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Άγημα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Άλωσης του Παλαμηδίου με λαμπαδηδρομία

Το άγημα που βρίσκεται στο Ναύπλιο από το πρωί του Σαββάτου 27 Νοεμβρίου φωτογραφήθηκε έξω από το Πολεμικό Μουσείο Παράρτημα Ναυπλίου, που σ...


Το άγημα που βρίσκεται στο Ναύπλιο από το πρωί του Σαββάτου 27 Νοεμβρίου φωτογραφήθηκε έξω από το Πολεμικό Μουσείο Παράρτημα Ναυπλίου, που στεγάζεται στο κτίριο της Πρώτης Σχολής Ευελπίδων.

Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Ιούλιο τον 1828, στο Ναύπλιο. Το πρώτο όμως ψήφισμα για την ίδρυση της έγινε στις 21 Δεκεμβρίου 1828 και δημοσιεύθηκε στη Γενική Εφημερίδα της Ελλάδας.

ΦΩΤΟ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΚΑΣ

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων από την συμπλήρωση 199 χρόνων από την απελευθέρωση του Παλαμηδίου και του Ναυπλίου ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος υποδέχτηκε και καλωσόρισε μπροστά από το Δημαρχείο Ναυπλιέων τιμητικό τάγμα της Σχολής Ευελπίδων σε μια ιδιαιτέρως φορτισμένη και συγκινητική ατμόσφαιρα. 

👥 Οι δεσμοί της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την πόλη του Ναυπλίου δεδομένου ότι 📌 στο σημερινό Πολεμικό Μουσείο στεγάστηκε η Πρώτη Σχολή Ευελπίδων στο Ναύπλιο την πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους απο τον Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια. 

Οι Ευέλπιδες μας σήμερα γυρίζουν στο σπίτι τους❗️