Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Λαμπαδηδρομία 6ου Παλαμήδειου 'Αθλου στο Ναύπλιο

  Πραγματοποιήθηκε και φέτος η Λαμπαδηδρομία η οποία αναπαριστά τη νύχτα της 29ης Νοεμβρίου του 1822 όπου μία ομάδα παλικαριών υπό τη διοίκη...

  Πραγματοποιήθηκε και φέτος η Λαμπαδηδρομία η οποία αναπαριστά τη νύχτα της 29ης Νοεμβρίου του 1822 όπου μία ομάδα παλικαριών υπό τη διοίκηση του Στάικου Σταϊκόπουλου και υπό την ανωτάτη διεύθυνση του θρυλικού γέρου του Μοριά, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, κατέλαβαν με αιφνιδιασμό το Παλαμήδι από τα χέρια των κατεχόντων Οθωμανών.

Η Λαμπαδηδρομία τελέστηκε φέτος από επίλεκτο Σώμα της Σχολής Ευελπίδων η οποία τιμάει με τη παρουσία της τα τελευταία χρόνια τους εορτασμούς και δίνει έναν ιδιαίτερο τόνο στις εκδηλώσεις μνήμης με τη συμμετοχή της.
 
Οι Ευέλπιδες συγκεντρώθηκαν στο ΦΟΥΓΑΡΟ όπου ο Γ.Γ. Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς τους έδωσε την δάδα με την φλόγα και από εκεί ξεκίνησε τη διαδρομή της, με στάση στο Λιοντάρι των Βαυαρών και στο άγαλμα του Στάικου Σταϊκοπούλου, για την άνοδο στο κάστρο του Παλαμηδίου από τα θρυλικά 999 σκαλιά του.
Κατά μήκος της διαδρομής συμβολικά ο κάθε λαμπαδηδρόμος άφηνε μια δάδα αναμμένη.
Όταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος έφτασε στην κορυφή του κάστρου, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος , παρέλαβε τη φλόγα, τα φώτα του κάστρου έσβησαν και άναψε το βωμό σηματοδοτώντας την έναρξη του «ΠΑΛΑΜΗΔΕΙΟΥ ΑΘΛΟΥ».