Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Επιστροφή στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννενα νίκησε τον Παναιτωλικό 3-0

  Οδοστρωτήρας ο ΠΑΣ, 3-0 τον Παναιτωλικό Καλύτερος ο "Άγιαξ" κέρδισε δίκαια, ενώ ο Παναιτωλικός διαμαρτύρεται για το εις βάρος το...

 


Οδοστρωτήρας ο ΠΑΣ, 3-0 τον Παναιτωλικό

Καλύτερος ο "Άγιαξ" κέρδισε δίκαια, ενώ ο Παναιτωλικός διαμαρτύρεται για το εις βάρος του πέναλτι.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος06/11/2021 21:01



Κάποια στιγμή θα έσπαγε το ρόδι της κακοδαιμονίας για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μετά από αρκετό καιρό επέστρεψε στις επιτυχίες, σημειώνοντας εμφατική νίκη με σκορ 3-0 επί του Παναιτωλικού, παίρνοντας έτσι βαθιές βαθμολογικές ανάσες βρισκόμενος πάντοτε στην πρώτη εξάδα. Ο «Άγιαξ» είχε σήμερα πολλά κέφια, ήταν πιο σοβαρός σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, ολοκλήρωσε φάσεις που του έδωσαν τη νίκη, ενώ έχασε και δύο με τρεις καλές ευκαιρίες για να βάλει και ένα τέταρτο γκολ. Ο Παναιτωλικός, που διαμαρτύρεται έντονα για το πέναλτι που καταλόγισε ο Τζήλος στο 30’ υπέρ του ΠΑΣ, στο πρώτο μέρος έπαιζε αμυντικά με διπλή ζώνη άμυνας και αρκετά φοβισμένα. Όταν αποφάσισε στην επανάληψη να ανοιχτεί και να κάνει παιχνίδι, ήταν πλέον αργά, αφού στο ταμπλό έγραφε 3-0 υπέρ του ΠΑΣ. Τα δύο δοκάρια με τους Καρέλη στο 85’ και Βέργο στο 88’ επί της ουσίας δεν άλλαξαν κάτι στο παιχνίδι. Ήταν ο καφές της παρηγοριάς για τους φιλοξενούμενους. Ανεξάρτητα από τη φάση του πέναλτι που αμφισβητεί ο Παναιτωλικός, ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο, είχε γρήγορες κινήσεις, καλή διάταξη και ήταν πιο πλήρης ως ομάδα. Ο Παναιτωλικός είχε προβλήματα στη μεσαία γραμμή, δείχνοντας απειλητικές διαθέσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν πλέον ήταν αργά για να ανατρέψει το εις βάρος του αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΣ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, καθώς ο Παναιτωλικός ήταν πολύ πίσω και είχε δώσει χώρο στους γηπεδούχους. Μέχρι το 30’ που δόθηκε το πέναλτι, όλες οι φάσεις ήταν μπροστά από την εστία του Μελίσσα. Το γκολ του Εραμούσπε έδωσε ψυχολογικό αβαντάζ στον ΠΑΣ, που ευτύχησε να κάνει το 2-0 στο 37’ με τον Περέα. Επιτέλους έβαλε και αυτός φέτος ένα γκολ. Το δεύτερο γκολ εδραίωσε περισσότερο τη νίκη των Γιαννιωτών, καθώς είχαν περισσότερες ευκαιρίες και δεν απειλήθηκαν, καθώς τα «καναρίνια» στο πρώτο μέρος δεν ήταν σε καλή μέρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΣ ήταν λογικό να έχει το μυαλό του πρωτίστως για να διασφαλίσει το προβάδισμα με 2-0, περιμένοντας και αντιδράσεις από τον Παναιτωλικό, ο οποίος έγινε περισσότερο επιθετικός, αφού προστέθηκε και ο Καρέλης, ένας επιπλέον επιθετικός. Όμως ο ΠΑΣ βρήκε άλλο τρόπο να γίνεται απειλητικός με τις ξαφνικές αντεπιθέσεις, πότε από τα πλάγια, έχοντας τα καλύτερα ακραία μπακ στην Ελλάδα (Σάλιακας, Πίρσμαν) και πότε από τον άξονα εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του Περέα και τα τρεξίματα των Καραχάλιου και Γκαρντάφσκι.


Στο 47’ ο Περέα με κούρσα αθλητή των 100 μέτρων άφησε πίσω δύο αμυντικούς, αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Μελίσσα. Η πρώτη σοβαρή απειλή προς την εστία του ΠΑΣ ήταν στο 56΄με την κοντινή κεφαλιά του Βέργου που απέκρουσε θαυμάσια ο Λοντίγκιν. Από αντεπίθεση πάλι του ΠΑΣ έγινε το κόρνερ στο 58’ από το οποίο σημειώθηκε το 3ο γκολ των γηπεδούχων με την καταπληκτική κεφαλιά του Κάργα. Ήταν πλέον πολύ δύσκολο για τον Παναιτωλικό να ανατρέψει ένα τόσο βαρύ αποτέλεσμα σε διάστημα 35 λεπτών που είχαν απομείνει. Όχι γιατί ήταν λίγος ο χρόνος, αλλά γιατί η ροή του παιχνιδιού και η δραστηριότητα των δύο ομάδες δεν προμήνυε κάτι τέτοιο. Μετά το 3-0 ήταν λογικό ο ΠΑΣ να προσπαθεί να διατηρήσει τα κεκτημένα, προσέχοντας περισσότερο τα νώτα, έχοντας ως κρυφό ατού τον αιφνιδιασμό με τις αντεπιθέσεις. Ο Παναιτωλικός ήταν απειλητικός στο τέλος και λογικά θα έπρεπε να ανταμειφθεί τουλάχιστον με ένα γκολ, έτσι για την τιμή των όπλων.

Ο ΠΑΣ είχε μεγάλα κέφια, ήταν καλός και κέρδισε δίκαια. Στην πρώτη σειρά των διακριθέντων είναι οι Κάργας, Περέα, Μιλιντσεάνου, Σάλιακας, Γκαρντάφσκι, Καραχάλιος, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι. Από τον Παναιτωλικό διασώθηκαν Φλόρες, Βέργος.

Ο διαιτητής Τζήλος δέχθηκε πολλές διαμαρτυρίες από την πλευρά του Παναιτωλικού, για το πέναλτι που καταλόγισε στο 30’ υπέρ του ΠΑΣ. Πάντως η φάση δεν είναι εντελώς αθώα, καθώς κλήθηκε από τον Ευαγγέλου που ήταν στο VAR να κάνει τον έλεγχο. Ο Τζήλος είδε το ριπλέι, έκανε επισκόπηση της φάσης και έδωσε πέναλτι. Η επίμαχη αυτή φάση αξιολογήθηκε προς κρίση και από τους δύο ρέφερι. Σε άλλες φάσεις καμία ομάδα δεν πρέπει να έχει παράπονα. Κάποια λάθη δεν ήταν σημαντικά που να χαλάσουν το παιχνίδι που ήταν πολύ καλό.

ΤΑ ΓΚΟΛ

30’: Σε μαρκάρισμα του Μαλή στον Περέα ο παίκτης του ΠΑΣ βρέθηκε στο έδαφος. Έγινε ο έλεγχος της φάσης από τον ρέφερι Τζήλο που κατελόγισε πέναλτι, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του Παναιτωλικού. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Εραμούσπε κάνοντας το 1-0.

37’: Ο Ντομίνγκες με κάθετη βρήκε τον Μιλιντσεάνου στο ανέβασμα από τα αριστερά, ο τελευταίος μπήκε μέσα στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Περέα ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Πρώτο γκολ του Κολομβιανού με τη φανέλα του ΠΑΣ.

58’: Σε τρίτο τέρμα φτάνει ο ΠΑΣ που εδραιώνει τη νίκη. Ο Γκαρντάφσκι εκτέλεσε κόρνερ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι, ο Κάργας νικά τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά κάνει το 3-0.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας), Βοηθοί: Νικολαΐδης (Μακεδονίας), Σαμοΐλης (Αθηνών), 4ος: Τζοβάρας (Φθιώτιδας), VAR: Ευαγγέλου (Αθηνών), AVAR: Δημητριάδης (Μακεδονίας). Κίτρινες: 66’ Περέα – 32’ Μαλής

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας (69’ Τριάδης), Πίρσμαν, Εραμούσπε, Κάργας, Καραχάλιος (84’ Λιάσος), Ντομίνγκες, Σνάιντερ (69’ Μορέιρα), Γκαρντάφκσι (62’ Οικονομόπουλος), Περέα, Μιλιντσεάνου (84’ Μίνα).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Αποστολάκης, Κορνέλιους, Μπακαδήμας, Μαλής, Τσιγγάρας, Φλόρες, Λούι (46’ Καρέλης), Ντουάρτε, Χουχούμης (52’ Μπελεβώνης Στ.), Βέργος

Πηγή: agon.gr