Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

«ΕΙΔΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ – ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ» Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας

  Κρανίδι,02.06.2022 Δελτίο Τύπου Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας συνήλθε χτες, Τετάρτη 1 Ιουνίου και ώρα 19:00 μ.μ. σε δημόσια τ...

 

Κρανίδι,02.06.2022

Δελτίο Τύπου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας συνήλθε χτες, Τετάρτη 1 Ιουνίου και ώρα 19:00 μ.μ. σε δημόσια τακτική συνεδρίαση στην αίθουσα εκδηλώσεων ΓΕΛ Κρανιδίου, με πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης, σχετικά με την υπ’ αριθ. πρωτ. 121492/1903/20-12-2021 (ΦΕΚ Τεύχος Β’ 6046), Απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας περί του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Ερμιονίδας.

Την εισήγηση του θέματος που άπτεται της μεγάλης προσοχής και σοβαρότητας όλων μας, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος. Στην συνέχεια, διαβάστηκαν από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, οι επιστολές τοποθέτησης, που στάλθηκαν από τον κ. Ιωάννη Ανδριανό, Βουλευτή της Ν.Δ. Αργολίδας και του κ. Ιωάννη Γκιόλα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργολίδας.

Παρών στην συνεδρίαση ήταν και ο Βουλευτής ΚΙΝΑΛ Αργολίδας κ. Ανδρέας Πουλάς, ο οποίος πρώτος πήρε τον λόγο για την τοποθέτησή του επί του θέματος.

Έπειτα, τοποθετήθηκαν οι Αρχηγοί των Παρατάξεων και  Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο παρέστησαν πολλοί μηχανικοί και Δημότες, οι οποίοι συζητώντας σε ήρεμο κλίμα, έδωσαν  κατευθυντήριες γραμμές για την ορθή αντιμετώπιση της παρούσας κατάστασης.

Η Δημοτική Αρχή επιδεικνύοντας την ανάλογη πολιτική γενναιότητα  θα αντισταθεί σθεναρά σε οποιονδήποτε προσπαθήσει να βλάψει τα συμφέροντα των Δημοτών και Επαγγελματιών  του Δήμου Ερμιονίδας.

Δεν επιθυμούμε να αιωρείται καμία σκιά και γι’ αυτόν τον  λόγο άμεσα θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες, τις οποίες θα μελετήσουμε και θα οργανώσουμε  με τους ειδικούς του χώρου που αφορά την δόμηση και  την χρήση γης.

Ως εκ τούτου, το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε:

  • Να εκδώσει ψήφισμα Διαμαρτυρίας, αφού δεν έγινε διαβούλευση και δεν υπάρχει η συναίνεση των πολιτών.
  • Να αιτηθεί έγγραφη επιστολή του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην οποία θα αναφέρεται η μη αναστολή των οικοδομικών αδειών για τα εκτός σχεδίου πόλεως στην Ερμιονίδα.
  • Να ζητήσει σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ώστε να αρθούν τυχόν ασάφειες.
  • Να προχωρήσει στην πρόσληψη ενός Ειδικού Συνεργάτη Πολεοδόμου- Χωροτάκτη.
  • Να ορίσει Ειδική Επιτροπή – Ομάδα Εργασίας, η οποία θα απαρτίζεται από Πολιτικούς Μηχανικούς, Νομικούς και Πολίτες.

Ο Δήμος Ερμιονίδας βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα και με προτεραιότητα την στήριξη των Δημοτών και Επαγγελματιών του τόπου μεριμνεί συστηματικά για την εξασφάλιση των συμφερόντων τους.

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο έναντι των επικείμενων εξελίξεων στον χώρο της δόμησης, θα πράξει τα δέοντα.

Σ’ αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι ενωμένοι για το καλό του Τόπου μας!

Γραφείο Δημάρχου