Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Τάσος Τόκας: "Παραβιάζεται" η βούληση του αείμνηστου Κώστα Δημότση - Έλληνα, για τη δωρεά του προς τον Δήμο Ερμιονίδας

  Είναι γνωστό σε όλους ότι η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, σε αυτή τη δημοτική περίοδο δεν γίνεται με τον τρόπο που πρέπει και αρμόζ...

 

Είναι γνωστό σε όλους ότι η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, σε αυτή τη δημοτική περίοδο δεν γίνεται με τον τρόπο που πρέπει και αρμόζει στο ανώτερο θεσμικά όργανο.


Το ίδιο δυστυχώς συμβαίνει και στον δικό μας Δήμο, όπου για μία ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες του υποβιβασμού του θεσμικού οργάνου.

Μετά από χθεσινή επικοινωνία με δημότες, ενημερώθηκα ότι γίνονται εργασίες στο κτήμα   των  8,5 στρεμάτων στη θέση Γκολέμι της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου, το οποίο είναι δωρεά του αείμνηστου Κώστα Δημότση -Έλληνα, προς τον Δήμο Ερμιονίδας, επί δημαρχίας του Δημήτρη Καμιζή.

Στη διαθήκη του όπως γνωρίζετε άφησε 200.000 ευρώ για την κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου που θα φέρει το όνομά του. 

Μετά από αυτή την εξέλιξη επισκέφτηκα   τον χώρο και διαπίστωσα ότι :

α)  Υπήρχαν σκαπτικά μηχανήματα στο χώρο και είχαν  γίνει εργασίες,  και

 β)  Είχαν βγεί σχεδόν όλα τα ελαιόδεντρα, τα οποία βρίσκονταν μαζεμένα σε παραπλήσιο χώρο, με προορισμό μάλλον την μεταφύτευση.

Σκοπός σύμφωνα με τα όσα έχουν λεχθεί από μέλη της Επιτροπής που δημιουργήθηκε για να τρέξει το θέμα της κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου,  είναι να φτιαχθούν 2 γήπεδα τένις από δωρεές πολιτών!!  Κάτι που ούτε καν αναφέρεται στην διαθήκη του αείμνηστου. Πρόκειται για σοβαρό ατόπημα και θα υπάρχουν οι κατάλληλες κινήσεις από την αντιπολίτευση, ώστε να "διορθωθεί" η κατάσταση.




Επειδή το σοβαρό αυτό θέμα δεν ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο  ως όφειλε η Δημοτική Αρχή και επειδή ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας δεν γνωρίζω τίποτα για τις παραπάνω εργασίες, έστειλα αμέσως επιστολή στον Δήμαρχο Ερμιονίδας, ώστε να με ενημερώσει  στα κάτωθι:

1) Με ποια απόφαση γίνονται οι εργασίες στο κτήμα της δωρεάς του Κώστα Έλληνα;

2) Ποιος είναι ο λόγος που γίνονται αυτές οι εργασίες και γιατί δεν ενημερώσατε τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Ερμιονίδας;

Επισημαίνεται ότι στη διαθήκη του  αείμνηστου Κώστα  Έλληνα αναγράφεται:




Η παραπάνω εξέλιξη δείχνει την ασθμαίνουσα προσπάθεια του Δημάρχου να παρουσιάσει έργο στο τέλος της θητείας του, αλλά ταυτόχρονα και την ηθελημένη παράκαμψη του ΔΣ του Δήμου μας για μία ακόμη φορά.

Το περίεργο είναι ότι ενώ υπάρχει το μεγάλο οικόπεδο των 40 στρεμμάτων από τη δωρεά του Φωστίνη, επέλεξαν να φτιάξουν 2 γήπεδα τένις  στο μικρό γήπεδο των 8,5 στρεμμάτων της δωρεάς του Κώστα Έλληνα.

Αύριο θα θέσω το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να έχουμε τις απαντήσεις στα ερωτήματά μας.


Τάσος Τόκας 

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ