Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Με επετειακή εκδήλωση στο Βουλευτικό ολοκληρώθηκε ο εορτασμός για τα 200 χρόνια μετά την Απελευθέρωση της πόλης του Ναυπλίου (βίντεο)

 Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022,στις18:00, στην αίθουσα του Βουλευτικού, στο Ναύπλιο ο Δήμος Ναυπλιέων διοργάνωσε ειδική επετειακή εκδήλωση σ...

 Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022,στις18:00, στην αίθουσα του Βουλευτικού, στο Ναύπλιο ο Δήμος Ναυπλιέων διοργάνωσε ειδική επετειακή εκδήλωση σχετική με τις «Διεθνολογικές Συναντήσεις Ναυπλίου».

Στο πρώτο μέρος των εκδηλώσεων διεξήχθη σε «Στρογγυλή Τράπεζα», συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν καθηγητές, με θέμα: “Εν Ναυπλίω... Εικόνες κι Άναφορές στ’ Άνάπλι του Άγώνα”.

Ακολούθησε επίδοση Τιμητικών Μεταλλίων σε διακεκριμένους πανεπιστημιακούς και επιστήμονες για την πολυετή συμμετοχή τους στον θεσμό των Διεθνολογικών Συναντήσεων Ναυπλίου και στο Ναυπλιώτη Καθηγητή Στέλιο Περράκη, εμπνευστή και δημιουργού τους.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις έκλεισαν με τη μουσική παράσταση, «Στο φρούριο του ουρανού και της θάλασσας». Το πρόγραμμα περιείχε αποσπάσματα από την όπερα του Γιώργου Κουρουπού, «Ελπίς Πατρίδος», σε λιμπρέτο Ιουλίτας Ηλιοπούλου, μαζί με άλλα μελοποιημένα από τον ίδιο ποιήματα των: Διονυσίου Σολωμού, Ανδρέα Κάλβου και Οδυσσέα Ελύτη.

Την Επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια μετά την Απελευθέρωση της πόλης μπορείτε να την παρακολουθήσετε ολόκληρη, πατώντας εδώ