Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Διαιτητές ΕΠΣ Αργολίδας: Απορούμε πως ένα περιστατικό βίας, τόσο ακραίο και τόσο εγκληματικό, δεν καταδικάστηκε από το σύνολο των αθλητικών σωματείων της περιοχής μας

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό βίας, κατά του συναδέλφου μας Χρήστου Δρούζα, το σώμα των Διαιτητών ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Αργολίδας θέλει να...


Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό βίας, κατά του συναδέλφου μας Χρήστου Δρούζα, το σώμα των Διαιτητών ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Αργολίδας θέλει να αναφέρει τα εξής:
Σεβόμαστε και αποδεχόμαστε τις ανακοινώσεις της ΕΠΣ Αργολίδας και τριών, τεσσάρων ομάδων του πρωταθλήματος μας, αν και σε μία από αυτές συμφωνούμε εν μέρη. Απορούμε όμως πραγματικά πως ένα τέτοιου είδους περιστατικό  βίας,  τόσο ακραίο και τόσο εγκληματικό, δεν καταδικάστηκε από το σύνολο των αθλητικών σωματείων της περιοχής μας. Αυτό από μόνο του μας προβληματίζει ιδιαίτερα γιατί δεν το θεωρούμε υγειές, όπως θα πρέπει να προβληματίσει και εσάς.
Η Διαιτησία αποτελεί κομμάτι του αθλητισμού γενικότερα όπως και του ποδοσφαίρου. Αποτελεί την τρίτη ομάδα εντός του αγωνιστικού χώρου, και αναπόσπαστο κομμάτι των κανονισμών που διέπουν το ποδόσφαιρο. Αισθανόμαστε όμως ότι δεν μας αντιμετωπίζετε με τον ίδιο σεβασμό, όπως ίσως αντιμετωπίζετε  τις αντίπαλες ομάδες ή την δική σας ομάδα, γιατί αυτό είναι η ουσία. Εκτός και εάν αντιμετωπίζετε με τον ίδιο τρόπο, έναν προπονητή που κάνει μια λάθος επιλογή, τον καλό σας παίκτη που χάνει ένα πέναλτι ή ακόμα και τον ποδοσφαιριστή σας που σε νεαρή ηλικία παίζει το πρώτο του παιχνίδι. Αν το κάνετε, εμείς σας λέμε ότι είναι λάθος.
Ως κριτές του ενός δευτερολέπτου προφανώς και θα κάνουμε λάθη, όπως κάνουν και όλοι οι συνάδελφοι μας σε κάθε παιχνίδι τους παγκοσμίως. Δεν το αρνηθήκαμε ποτέ αυτό. Όμως προσπαθούμε κάθε φορά να είμαστε καλύτεροι και να βελτιωνόμαστε, και στην συμπεριφορά μας και στις αποφάσεις μας. Συχνά ακούμε να λέτε για κάποιες φάσεις:- «Ήταν πέναλτι» ή «Δεν ήταν πέναλτι» και στο τέλος να καταλήγετε:- «θα βεβαιωθούμε όταν το δούμε απόψε στo βίντεο». Εσείς για να αποφανθείτε τελεσίδικα θέλετε να ξαναδείτε την φάση. Ο Διαιτητής που πρέπει να αποφασίσει στο δευτερόλεπτο δεν έχει ελαφρυντικά;
Στα περισσότερα γήπεδα, πλέον αντιμετωπίζουμε την ίδια καχυποψία και προκατάληψη, πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας. Δεν δέχεστε με κανένα τρόπο ότι οι Διαιτητές είναι και αυτοί άνθρωποι και μπορεί να κάνουν και λάθη, αλλά είστε βέβαιοι ότι σκόπιμα αδικούν την ομάδα σας, διότι «δεν την θέλουν να προοδεύσει ή να πρωταγωνιστήσει», «της κάνουν συνειδητά πόλεμο». Επιμένετε δε σε αυτά ακόμα και όταν ο φακός δικαιώνει την απόφαση του Διαιτητή. Δεν αντιλαμβάνεστε ότι οι Διαιτητές τα τελευταία 15 χρόνια έχουν αλλάξει τρείς και τέσσερις φορές. Οι περισσότεροι πτυχιούχοι με ιδιαίτερη αντίληψη, και μας αντιμετωπίζεται έχοντας ίσως στο μυαλό σας κατάλοιπα του παρελθόντος.
Εμείς οι διαιτητές αποτελούμε μέρος της κοινωνίας, έχουμε οικογένειες, παιδιά, εργαζόμαστε. Δεν αποτελούμε ένα κλειστό κλαμπ, το οποίο αποφασίζει για τις τύχες κανενός. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και προσπαθούμε να το κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε, όσοι έχουν περάσει από τον χώρο μας το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό.
Καταλήγοντας εμείς και το Δ.Σ. της ΕΠΣ Αργολίδας, θέλουμε την ανάπτυξη του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου, την συνεργασία όπως και τον σεβασμό. ΕΣΕΙΣ; Επιζητούμε να μας αφήσετε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά μας, να βοηθήσετε το έργο μας. Να σταματήσουμε όλοι μας να ψάχνουμε δικαιολογίες  για το παραμικρό, χωρίς να κοιτάμε πρώτα τον καθρέφτη μας, και να προχωρήσουμε. Δεν απαιτούμε να καταλάβετε, απαιτείται όμως να προβληματιστείτε.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/12/2022