Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Άρθρο της Ιωάννας Κωστούρου: Βιωσιμότητα και επιχειρείν στον τόπο μου

Άρθρο της Ιωάννας Κωστούρου:  Βιωσιμότητα και επιχειρείν στον τόπο μου Σε μια κοινωνία που συνεχώς αλλάζει, η επιχειρηματική δραστηριότητα σ...


Άρθρο της Ιωάννας Κωστούρου: Βιωσιμότητα και επιχειρείν στον τόπο μου


Σε μια κοινωνία που συνεχώς αλλάζει, η επιχειρηματική δραστηριότητα στον 21ο αιώνα πρέπει να προσανατολίζεται προς την δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας, σεβόμενη τόσο τις ανάγκες του παρόντος όσο και τις δυνατότητες των μελλοντικών γενεών. Η σύγχρονη τεχνολογία και οι κοινωνικές αλλαγές είναι παράγοντες οι οποίοι δημιουργούν νέα κριτήρια βιωσιμότητας στις επιχειρήσεις, δημιουργώντας ένα πλαίσιο όπου η επιτυχία συνδέεται αναπόσπαστα με τον σεβασμό προς το περιβάλλον και την κοινωνία.

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό εργαλείο για την επίτευξη των κριτηρίων αυτών είναι τα ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία εκτός της οικονομικής ενίσχυσης, μπορούν να προωθήσουν την ανάπτυξη των επιχειρήσεων του τόπου μας. Με την σωστή ενημέρωση και κινητοποίηση, κάθε πολίτης μπορεί να συμβάλει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων και πρωτοβουλιών που αφορούν άμεσα τον τόπο στον οποίο ζει.

Οι ευρωπαϊκοί πόροι, που προέρχονται από διάφορα προγράμματα και κονδύλια, αντιπροσωπεύουν μια σημαντική πηγή χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις μας. Από την αρχική ιδέα μέχρι την εφαρμογή και την επιτυχή υλοποίηση ενός επιχειρηματικού σχεδίου, οι πόροι αυτοί μπορούν να προσφέρουν την απαραίτητη ώθηση και το χώρο για την καινοτομία. Καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, αναβαθμισμένες τεχνολογίες, βελτιστοποιημένες διαδικασίες παραγωγής, όλα αυτά μπορούν να προκύψουν μέσω της επιδοτούμενης έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας που υποστηρίζουν αυτά τα προγράμματα.

Εκτός από την οικονομική πτυχή, τα ευρωπαϊκά προγράμματα προσφέρουν στις επιχειρήσεις και τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διεθνείς συνεργασίες και δικτυώσεις. Η ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων με άλλες επιχειρήσεις και φορείς από διάφορες χώρες εμπλουτίζει το δημιουργικό δυναμικό και διευρύνει το πεδίο των ευκαιριών. Επιπλέον, η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα βελτιώνει την ορατότητα και την εικόνα της επιχείρησης, ανοίγοντας νέες αγορές και διεθνείς ευκαιρίες.

Εδώ, εξίσου σημαντικό εργαλείο είναι και η περιφέρεια, η οποία υπό την καθοδήγηση έμπειρων ανθρώπων στον τομέα της ανάπτυξης και των επιχειρήσεων, όπως είναι ο κύριος Δημήτρης Πτωχός, μπορούν να προωθήσουν τα προγράμματα αυτά στους πολίτες και να παρέχουν την απαραίτητη στήριξη. Έτσι ο τόπος μας θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό επιχειρηματικό τοπίο το οποίο ανταποκρίνεται με άνεση στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σε κάθε επιχειρηματικό τομέα, όπως ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας.

Για αυτόν τον λόγο, έχοντας παρακολουθήσει τα προγράμματα αυτά και ασχοληθεί με την βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία ως Μηχανικός Περιβάλλοντος, αποφάσισα να συμβάλω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια του κυρίου Πτωχού, ώστε όντως η Πελοπόννησος και ο τόπος μας να πάει μπροστά με πράξεις και όχι μόνο με λόγια.

Κωστούρου Ιωάννα
Μηχανικός Περιβάλλοντος
Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αργολίδας