Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Συλλαλητήριο με τα τρακτέρ τους 24ωρης διάρκειας πραγματοποιούν σήμερα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας

 Συλλαλητήριο με τα τρακτέρ τους 24ωρης διάρκειας πραγματοποιούν σήμερα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας οι αγρότες της περιοχής, οι οποίοι...


 Συλλαλητήριο με τα τρακτέρ τους 24ωρης διάρκειας πραγματοποιούν σήμερα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας οι αγρότες της περιοχής, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί με τα αγροτικά τους σε οχήματα και τα τρακτέρ στην πλατεία.

Όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάνια Γουσιάρη ήδη έχουν παραταχθεί τουλάχιστον 50 τρακτέρ, ενώ προς την πλατεία κατευθύνονται και άλλα τρακτέρ και αγρότες από τα γύρω χωριά της Λάρισας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η σημερινή κινητοποίηση είναι πολύ μεγάλη με την συμμετοχή τρακτέρ και αγροτών από χωριά της Λάρισας, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες δεν βρισκόταν στις κινητοποιήσεις.

Αύριο έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο με κάλεσμα στους φορείς με στόχο την συμπαράσταση αλλά και ενημέρωση του κόσμου για το τι ζητάνε οι αγρότες. Από κει και πέρα οι ίδιοι θα αποφασίσουν τι θα κάνουν σε σχέση με την πορεία των αντιδράσεων τους, αν δηλαδή θα μετακινηθούν στοιχισμένα προς τον κόμβο Πλατύκαμπου που ήδη υπάρχουν συγκεντρωμένα τρακτέρ από τις προηγούμενες μέρες.

Οι αγρότες ζητούν να γίνουν ουσιαστικές συζητήσεις και να δοθούν πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις για το πότε και για το ποσό που θα αποζημιωθούν σε σχέση με τις καταστροφές που προκάλεσε στις περιουσίες τους και στις υποδομές τους οι κακοκαιρίες Elias και Daniel  Ηλίας με τις τεράστιες και καταστροφικές πλημμύρες που σημειώθηκαν στην περιοχή. Ένα επίσης μεγάλο ζήτημα που απασχολεί τους αγρότες είναι  το τι θα γίνει με τη νέα ΚΑΠ και με αυτά που προβλέπονται αλλά και ο τρόπος με τον οποίο θα εφαρμοστούν.

Υπενθυμίζεται ότι στις 18.30 σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.