Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ονόματα ηρώων του 1821 δίνονται στις σήραγγες του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα

  Ονόματα ηρώων της Επανάστασης θα λάβουν οι σήραγγες στον αυτοκινητόδρομο Μορέα Έξι σήραγγες του άξονα που ξεκινά από την Κόρινθο και μέσω ...

 

Ονόματα ηρώων της Επανάστασης θα λάβουν οι σήραγγες στον αυτοκινητόδρομο Μορέα

Έξι σήραγγες του άξονα που ξεκινά από την Κόρινθο και μέσω Τρίπολης φτάνει σε Σπάρτη και Καλαμάτα θα φέρουν πλέον ονόματα ηρώων της Επανάστασης του 1821.
Με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών οι έξι σήραγγες του άξονα που ξεκινά από την Κόρινθο και μέσω Τρίπολης φτάνει σε Σπάρτη και Καλαμάτα θα έχουν τις ακόλουθες ονομασίες:

    Η Σήραγγα Στέρνας θα ονομαστεί "Ιωάννης Καποδίστριας"
    Η Σήραγγα Νεοχωρίου θα ονομαστεί "Φιλελλήνων"
    Η Σήραγγα Αρτεμισίου θα ονομαστεί "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"
    Η Σήραγγα Καλογερικού θα ονομαστεί "Πατριάρχου Γρηγορίου Ε`"
    Η Σήραγγα Ραψομάτη θα ονομαστεί "Νικηταράς"
    Η Σήραγγα στα Τσουκαλέικα θα ονομαστεί "Παπαφλέσσας"

Η αρχή για την ονοματοδοσία των σηράγγων έγινε μετά από επιστολή στο υπ.ΥΠΟΜΕ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα στην οποία πρότεινε να ονομαστούν οι σήραγγες στην περιοχή του Αρτεμισίου και Ραψομάτη σε «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και «Νικηταράς», αντίστοιχα.
 Όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, "κρίνεται σκόπιµη η ονοµατοδοσία των λοιπών σηράγγων του τµήµατος Κορίνθος-Τρίπολη Καλαµάτα του Αυτοκινητοδρόµου Κόρινθος–Τρίπολη–Καλαµάτα και κλάδος Λεύκτρο–Σπάρτη µε ονόµατα που αποτελούν υπόµνηση σηµαντικών θέσεων, προσώπων ή θεµάτων προβολής της ευρύτερης περιοχής".