Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ιστορική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου – Υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο (φωτογραφίες)

  Στην Αθήνα έφθασε ο Πάπας Φραγκίσκος, για 2η φορά από το 2016. Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών ...

 


Στην Αθήνα έφθασε ο Πάπας Φραγκίσκος, για 2η φορά από το 2016. Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εκ μέρους της κυβέρνησης, και τέσσερα παιδιά-σύμβολο αγνότητας και αγάπης, με ελληνικές φορεσιές. Πεντέμισι χρόνια από την τελευταία επίσκεψη, το μοτίβο είναι σταθερό. Πρόσφυγες, αλληλεγγύη, ανθρωπιά. Αυτήν την ώρα ο Ποντίφικας γίνεται δεκτός στο Προεδρικό από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου,  και κατόπιν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, και το απόγευμα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας,νωρίτερα είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας σε αίθουσα του αεροδρομίου.

Στην επίσημη τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, από την Καθολική Εκκλησία, ο πρέσβης του Βατικανού στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδα και, ο Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών Αθηνών.

 Τον Πάπα συνοδεύουν και 80 δημοσιογράφοι που παρακολουθούν την επίσκεψη.

https://www.ertnews.gr 

 

eurokinissi  

                                                                         eurokinissi

eurokinissi

eurokinissi

eurokinissi