Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ: Ο πολυδιάστατος ρόλος του προπονητή σε Ακαδημίες, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες

 Πολυδιάστατος ο ρόλος του προπονητή σε Ακαδημίες, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες. Εκτός από τη σωστή άθληση και την αγωνιστική εξέλιξη των π...


 Πολυδιάστατος ο ρόλος του προπονητή σε Ακαδημίες, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες. Εκτός από τη σωστή άθληση και την αγωνιστική εξέλιξη των παιδιών, μεταλαμπαδεύοντας τις δικές του γνώσεις του για το άθλημα, οφείλει να ωθεί τα παιδιά προς τα σωστά πρότυπα. Όχι μόνο σε αθλητικό επίπεδο για να τα παροτρύνουν να εξελιχθούν ως αθλητές με το παράδειγμα τους, αλλά και να αποτελούν και πρότυπα ηθικών αρχών και αξιών. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Antonis Daskalos  και όλοι οι προπονητές των Ακαδημιών μας γι' αυτό και στην προπόνηση των Παμπαίδων Α προσκάλεσε έναν από τους πιο εμβληματικούς παίκτες της σύγχρονης ιστορίας του Διομήδη, τον αρχηγό της αντρικής μας ομάδας και της Εθνικής μας Xaris Mallios!

Ο Χάρης έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομα του με τη χρυσή μας περίοδο, της Ευρωπαϊκής κατάκτησης του Challenge Cup και των δύο Πρωταθλημάτων Ελλάδας, το διάστημα 2012-2014 και αποτελεί σημείο αναφοράς για όλα τα παιδιά των Ακαδημιών. Πρότυπο αθλητή που με συνεχή και συστηματική δουλειά εξελίσσεται διαρκώς, αλλά και πρότυπο χαρακτήρα παίζοντας με πάθος και πείσμα για τη νίκη πάντα όμως με σεβασμό στον αντίπαλο. Με τη στάση του σε κάθε αγώνα δείχνει στα παιδιά το νόημα του ''ευ αγωνίζεσθαι''. Με μεγάλη του χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση, πάντα είχε ιδιαίτερη σχέση με τα παιδιά που τον υπεραγαπούν και δε χάνει την ευκαιρία να τα συμβουλεύει και να είναι στη διάθεση τους. 

Μπορείτε να φανταστείτε τη χαρά των παιδιών που έβλεπαν το Χάρη να παρακολουθεί τις προσπάθειες τους, μιας και έμεινε κοντά τους σε όλη την προπόνηση, να τα χειροκροτεί και να τα παροτρύνει σε κάθε τους κίνηση!

Η αθλητική εξέλιξη των παιδιών και η σμίλευση ενός χαρακτήρα που θα διακατέχεται από υψηλές ηθικές αρχές και αξίες, σε αγαστή συνεργασία πάντα με τους γονείς, είναι το πρώτιστο μέλημα Διοίκησης και Προπονητών στις Ακαδημίες μας και πάντα δίπλα τους θα βρίσκονται πρότυπα αθλητισμού και χαρακτήρα, ώστε να αποτελούν πηγή έμπνευσης και παράδειγμα γι' αυτά.