Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Eικόνες αποκάλυψης στo Kόμμα Λαμίας – Υπερχείλισε ο Αχέροντας και ο Λούρος – Aπεγκλωβισμός κατοίκων με βάρκες (ΦΩΤΟ-video)

  Μετά τις συνεχείς βροχοπτώσεις και τις σποραδικές   καταιγίδες   που εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα και τις υπερχειλίσεις ποταμιών πόλεις κ...


 Μετά τις συνεχείς βροχοπτώσεις και τις σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα και τις υπερχειλίσεις ποταμιών πόλεις και χωριά βρίσκονται κάτω από νερό με τις ομάδες της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν κόσμο ακόμη και με βάρκες ή κουβαλώντας τους στις πλάτες.

Απεγκλωβισμός με βάρκα στο Κόμμα Λαμίας

Τεράστια είναι η καταστροφή από την κακοκαιρία Καρμέλ στο Κόμμα Λαμίας όπου το νερό μπήκε στα σπίτια, μετά την σφοδρή κακοκαιρία. Συγκλονιστικές εικόνες με απεγκλωβισμούς κατοίκων με βάρκες από Πυροσβέστες και ΕΜΑΚ.

Το νερό από την υπερχείλιση του Σπερχειού ποταμού, μπήκε στα σπίτια και χρειάστηκε η επέμβαση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαμιέων και της Π.Ε. Φθιώτιδας, οι οποίοι μαζί με τους πυροσβέστες και την 7η ΕΜΑΚ δίνουν πραγματική μάχη από το πρωί της Κυριακής, για να σώσουν τους κατοίκους που έχουν εγκλωβιστεί και κυρίως τα ηλικιωμένα και ανήμπορα άτομα.

Στο χωριό Κόμμα χτυπούσαν οι καμπάνες και οι άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας μαζί με τους αντιδημάρχους και το δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο ζητούσαν από τους κατοίκους να παραμείνουν σε ασφαλή σημεία ενώ την ίδια στιγμή χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου ξεκινούσαν απεγκλωβισμούς για να συγκεντρώσουν τους κατοίκους στο δημοτικό σχολείο του χωριού.

Περισσότερα από 30 σπίτια μέσα στο χωριό Κόμμα έχουν πλημμυρίσει καθώς μέχρι τις 8:00 το πρωί η στάθμη των νερών συνεχώς αυξάνει.

Παράλληλα περίπου 25 σπίτια που βρίσκονται στις παρυφές στο νότιο τμήμα της πόλης της Λαμίας κοντά στο αεροδρόμιο μαζί με αναρίθμητες επαγγελματικές εγκαταστάσεις έχουν κυριολεκτικά παραδοθεί στα νερά και οι άνθρωποι που ήταν εκεί εξέπεμπαν SOS από τις 6:00 το πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας ήταν αδύνατο να προσπελάσουν τον όγκο του νερού και επιστρατεύτηκαν βάρκες του Πυροσβεστικού Σώματος που έφταναν στα σπίτια για να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν τους κατοίκους.

«Είναι εφιαλτικό αυτό που ζούμε» περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ειρήνη Μπεχλιούλη που μαζί με το σύζυγό της περιμένει μία βάρκα να φτάσει στο σπίτι τους για να τους απεγκλωβίσει. «Για ακόμη μία φορά καταστράφηκαν όλα. Δεν υπάρχει τίποτα μέσα στο σπίτι. Όλα είναι κάτω από τα νερά. Το νερό έχει ξεπεράσει το 1,5 μέτρο μέσα στο σπίτι» σημειώνει η ίδια κάνοντας εκκλήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις καθώς πλέον μέσα στα νερά έχουν κυριολεκτικά ξεπαγιάσει. Όπως αναφέρει «δεν είναι η πρώτη φορά που παθαίνουμε παρόμοιες ζημιές και δεν μπορούμε να συνέλθουμε. Αυτή τη φορά όμως το ύψος του νερού ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Καταστράφηκαν τα πάντα…».

Υπερχείλισε ο Αχέροντας και βυθίστηκαν στα νερά του περιουσίες

Τα σοβαρότερα προβλήματα καταγράφονται στην περιοχή της Γλυκής όπου καταστήματα και καλλιεργήσιμες εκτάσεις έχουν καλυφθεί από νερά ενώ οριακή είναι η κατάσταση και σε άλλα σημεία του ποταμού Aχέροντα.

«Το ποτάμι έχει βγει.. Ευτυχώς δεν κινδυνεύουν ζωές» δήλωσε στο Epiruspost ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης ο οποίος βρίσκεται στο σημείο όπου σημειώνονται τα προβλήματα.

Ήδη επιχειρούν μηχανήματα του Δήμου για να διευθετήσουν τα νερά του ποταμού ενώ αρκετά προβλήματα καταγράφονται και σε άλλα σημεία του Δήμου Σουλίου.

«Χείμαρροι και παραπόταμοι είναι σε οριακή κατάσταση. Ήδη στον Μαυρότοπο παρασύρθηκαν δύο γεφύρια. Με έντεκα μηχανήματα επιχειρούμε σε διάφορα σημεία για να αποφύγουμε πλημμύρες», τόνισε ο κ. Καραγιάννης.

Ο Βασίλης Σιώμος στο ρεπορτάζ του κατέγραψε τις ζημιές σε πτηνοτροφική μονάδα στην Πρέβεζα. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος, μέσα στην πόλη δεν υπάρχουν τόσο μεγάλα προβλήματα, αλλά εκτός αυτής η κατάσταση είναι σοβαρή:

«Μέσα στην πόλη αντέχουμε. Στις Δημοτικές Ενότητες όμως Λούρου και Ζαλόγγου έχουμε τεράστιες ζημιές, αφού υπερχείλισαν τα ποτάμια και -έπνιξαν” εκατοντάδες στρέμματα γης.

Το βράδυ υπήρξαν έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου.

https://www.ertnews.gr/

EUROKINISSI